Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Woodward: Inga illusioner om business as usual på transfermarknaden

Dagens nyhetssvep fokuserar primärt på uttalanden från Manchester Uniteds vice verkställande ordförande Ed Woodward. Det var igår som Woodward pratade på Uniteds kvartalsvisa Fans’ Forum. Han indikerar att vi inte kommer att få se många stora affärer under nästa transferfönster.

Woodward inledde givetvis med att sända tankar till alla som har drabbats av coronakrisen och vidare tackade han NHS och övriga som utför nyckelarbeten i samhället. Uniteds prioritet just nu är att göra vad klubben kan för att hjälpa till.

”Vi är stolta att stötta dessa insatser, med klubbens medicinska förnödenheter, skyddsutrustning och mat som har donerats till lokala sjukhus och gåvopaket till NHS-arbetare.”

Den allmänt rådande uppfattningen förefaller vara att Manchester United under den här perioden har agerat klanderfritt. Detta är onekligen välkommet, från en klubb som annars sällan har fattat de kloka besluten de senaste åren.

Men det intressanta är förstås vad Woodward har att säga om fotbollsframtiden. Han hävdar att United har större förmåga att klara den här krisen än de flesta klubbar. Den närmaste framtiden är emellertid oviss.

”Ingen ska vara under några illusioner om nivån på utmaningen som alla inom fotbollen står inför och det kommer kanske inte vara ’business as usual’ för några klubbar, oss själva inkluderade, under transferfönstret den här sommaren.”

Woodward betonar att framgångar på planen är prioriterade men det går inte att tala om någon normalitet för tillfället. Viktigt för United är att skaffa sig en bild av hur hela fotbollsindustrin har påverkats.

”På basis av detta kan jag inte undgå att känna att spekulation om övergångar för individuella spelare för hundratals miljoner pund den här sommaren förefaller ignorera den verklighet som sporten står inför.”

Vad gäller fotbollens återkomst så är United angelägna att vara tillbaka i spel så snart som det är säkert. Woodward hoppas att en säsong ”som lovade så mycket för oss” kan fullföljas.

Att det blir spel inför tomma läktare när fotbollen är tillbaka förefaller vara en självklarhet, men Woodward betonar att det är först när publik tillåts på arenorna som fotbollen på riktigt är tillbaka.

United går vidare med initiativ för att förbättra Old Trafford. Bland annat ska den dedikerade atmosfärssektionen på Stretford End expanderas och Woodward bekräftar igen att United vill testa rail seating (säker ståplats). Vidare går United vidare med att förbättra faciliteterna för supportrar med funktionsnedsättning.

Mer från Woodward på Uniteds hemsida.

Andra nyheter

United följer Eduardo Camavinga

Enligt Get French Football News (GFFN), som hänvisar till Mohamed Bouhafsi, ska United vara en av många stora klubbar som följer Rennes unga mittfältare Eduardo Camavinga. GFFN hänvisar vidare till L’Équipe, vars uppgifter är att Camavinga har lovat Rennes att stanna över nästa säsong om det blir Champions League-spel för klubben.

Förutom United ska även Real Madrid, Barcelona, Manchester city och Juventus ha visat intresse för mittfältaren.

De yngre lagen under coronakrisen

Avslutningsvis idag ett länktips. Det är Guardian som berättar om hur United agerar med de yngre lagen under coronakrisen och även dessförinnan. Återigen är det en positiv bild som målas upp av klubben.

Guardian: Manchester United’s setup shines as seniors help locked-down youngsters