Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogbarykte; Sporting i fortsatt pengatrubbel

Söndagar är stillsamma dagar i coronatider, utan speciellt mycket nyheter, därför letar vi en bit ner i trovärdighetslistan vad gäller ett rykte om Paul Pogba. Sporting Lissabon har dessutom problem med pengarna från Manchester United.

Pogbarykte

Från Footballitalia hämtar vi ett rykte om att Pogba skall bytas bort från Manchester United, och att det skall vara Juventus som ligger mest på. Spelare som Douglas Costa, Miralem Pjanic, Alex Sandro, Aaron Ramsey eller Adrien Rabiot skall vara aktuella att gå åt andra hållet. I samma artikel skrivs också att United inte tänke aktivera optionsåret på Pogbas kontrakt, vilket gör att en försäljning i sommar definivt skulle ske. Varför United skulle vara så dumma att de inte förlänger kontraktet när man kan, så det går ut 2022 istället för 2021, det ignorerar artikeln helt. Varför United skulle gå med att byta bort en av sina storstjärnor mot spelare som har svårt att helt ta plats i Juventus (Alex Sandro undantaget) verkar inte heller så noga att tänka på.

Anledningen till att det inte skulle bli en stor transfersumma utan fler spelare involverade är givetvis coronavirust som sätter press på klubbarnas ekonomi, något som ju faktiskt är helt sant.

Sporting i fortsatt pengatrubbel

När Manchester United värvade Bruno Fernandes för i runda slag 50 miljoner pund ville Sporting ha pengarna på en gång, medan United ville att summan skall betalas över fyra år. Det blev lösningen över fyra år, en lösning som det skall sägas är helt normal inom fotbollen.

Sporting är dock i tämligen stort behov av pengar, och för att få hela summan på en gång vände de sig till en tysk bank för att de mot en viss procentsumma (mellan 3 och 5 % pratas det om) av transfersumman skulle ge Sporting hela beloppet på en gång, och sedan skulle Uniteds delbetalningar gå till banken. Även detta en inte helt ovanlig lösning när det kommer till den här typen av pengar.

Coronakrisen slog dock till, och den tyska banken vill nu enbart föra över halva summan på ett bräde, vilket återigen sätter Sporting i en prekär situation. Det skall sägas att Manchester United inte har gjort något fel, om än att klubben var envis när det kom till att de inte ville betala hela övergångssumman på en gång.

Detta rapporterar Sportwitness.