Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Safe Standing på Old Trafford

Det har tisslats och tasslats ett tag, men nu står det klart att Manchester United som första lag i Premier League inför så kallade ”Safe Standing”, det vill säga att ståplats kommer finnas på Old Trafford igen.

Efterfrågan har funnits länge och United har aktivt jobbat med frågan en tid. Under onsdagseftermiddagen kom beskedet från de lokala myndigheterna att 1500 platser på Old Traffords J-Stand (det som är på hörnet av Sir Alex Ferguson stand och East Stand) kommer bli till ståplats. Det kommer till en början vara ett test för att se om det fungerar.

Till Manchester Uniteds officiella hemsida säger Manchester Uniteds Group Managing Director Richard Arnold att man lyssnat på supportrarna i den här frågan.

”Det ska sägas att vår högsta prioritet är att få folk att känna sig säkra från Covid-19 pandemin. Det kan tyckas märkligt att att prata om stadiumplanerna vid den här tiden, men fotboll och våra fans kommer vara tillbaka när det är tillräckligt säkert och våra förberedelser måste fortsätta i bakgrunden.”

”Det här tillkännagivandet är det senaste steget på vad som har varit en lång resa med våra fans. Vi har lyssnat på deras feedback, och i synnerhet på representanterna från MUST (Manchester United Supporters Trust) och vi har jobbat med kommunen i Trafford att utveckla och godkänna det här förslaget”.

Testet av ståplatserna kommer vara igång den dagen United kommer att kunna spelas på Old Trafford inför publik igen.

Res med oss till Manchester!