Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Rashford kan vinna Ballon d’Or”; Inter jagar Pogba

I dagens nyhetssvep får ni läsa om Matteo Darmians hyllning till Marcus Rashford. I övrigt har det öppnats upp för att potentiellt spela resterande Premier League-omgångar på neutral mark.

Avslutningsvis bjuder vi på en sillyseason-uppdatering.

”Rashford kan vinna Ballon d’Or”

Den före detta United-backen Matteo Darmian har intervjuats av The Guardians Fabrizio Romano. Italienaren, som nu tillhör Parma i Serie A, berättar att den som stack ut mest när han kom till United 2015 var Wayne Rooney. Till den grad att han fick säga till sig själv att han inte kommit till England för att beundra andra spelare, utan själv imponera andra.

Den andra spelaren som imponerade stort på Darmian var Marcus Rashford.

”Jag minns fortfarande Marcus Rashfords första träning med seniortruppen som om det var igår. Jag tänkte direkt ’wow, detta är en otrolig spelare’. Han gjorde så många imponerande saker för en spelare av sin ålder, och sättet han utvecklades på i varje detalj imponerade verkligen på mig.”

Embed from Getty Images

Rashford gjorde ett sådant avtryck på Darmian att han inte håller det för omöjligt att engelsmannen en vacker dag kan tituleras som världens bäste.

”Om han fortsätter att jobba som han har gjort hittills kan han bli en Ballon d’Or-vinnare. Jag är övertygad om detta. Han imponerade mest på mig av alla spelare i United och han är väldigt ung och kan fortfarande utvecklas. Enligt mig kan han nå samma nivå som Kylian Mbappé och utmana om Ballon d’Or för flera år framöver”.

Klubbar öppna för spel på neutral plan

Trovärdiga Simon Stone, på BBC, berättar att flera Premier League-klubbar är öppna för idén att avsluta säsongen på neutral mark – om hotet om nedflyttning försvinner.

Inter utmanar om Pogba-signatur

Ja, åtminstone om vi ska tro La Gazzetta dello Sports senaste uppdatering i frågan. Tidningen menar att Inter, till skillnad från Juventus som vill förhandla genom att lägga spelare emellan, ska kunna genomföra en ”cash-deal” för fransmannen. Men då måste PSG och Bayern München nyttja sina köpoptioner på Mauro Icardi respektive Ivan Perisic först.

Tidningen skriver dessutom att Real Madrid och just nämnda PSG ska vara intresserade av Pogba, utöver Inter och Juventus. Nyheten i sig bör tas med en nypa salt, men att flertalet klubbar är intresserade av United-mittfältaren är givetvis ingen hemlighet.