Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sportchefs-jakten nedlagd; Vinst i kampen om stortalang

I måndagens nyhetssvep får ni möjlighet att läsa om varför United valt att lägga ner jakten på en sportchef. Vidare ser en 16-årig stortalang ut att krita på för klubben – efter hård kamp med bland annat Tottenham och Arsenal.

I övrigt bjuder vi bland annat på två lästips, samt lite till.

Sportchefs-jakten nedlagd

Laure Whitwell på ansedda The Athletic menar att United har lagt jakten på en traditionell sportchef på is. För två år sedan var United tydliga utåt med att man letade efter en person som kunde axla en typ av sportchefsroll i klubben – för att bland annat hjälpa till med transfers, truppen och tränarfrågan. Dessa planer ska nu ha förändrats.

Istället, med anställningen av Ole Gunnar Solskjaer i en form av manager-roll, är nu upplägget sådant att norrmannen ser över helheten för klubben medan Michael Carrick och Kieran McKenna tar ett stort ansvar för träningarna. Ed Woodward sitter givetvis kvar på sin roll som verkställande direktör medan ett större scoutingteam finns på plats för att bidra med sin expertis när det kommer till värvningar.

Hur detta påverkas när Solskjaer sparkas/lämnar så småningom (oavsett när det sker) är en fråga som undertecknad sannerligen grubblar på. Det bör även tilläggas att Whitwell, i artikeln, inte utesluter att klubben hittar en person som ska lätta på den börda på Woodwards axlar som i nuläget ska vara stor. Men det skulle i så fall inte vara en sportchef eller teknisk direktör, som det tidigare spekulerats om – utan snarare någon att rådfråga och delegera uppgifter till.

United vinner kampen om stortalang

Av det mesta att döma ska United ha lyckats knyta åt sig Sunderlands stora anfallstalang Joe Hugill. Manchester Evening News menar att klubben har slagit både Arsenal, Tottenham, Wolves och Leeds i kampen om 16-åringens signatur. Övergången rapporteras landa på runt 300 000 pund.

Under säsongen har Hugill bland annat stått för ett hattrick i FA Youth Cup samt gjort två mål i debuten för Sunderlands U23-lag, trots att han inte fyller 17 förrän i mitten av oktober.

Efter bilderna – United ska prata med Rojo

Under gårdagen dök det upp bilder på Marcos Rojo när han tycks bryta mot Argentinas ”lockdown” under coronakrisen. Detta ska nu Manchester United prata med sin spelare om, rapporterar Simon Stone på BBC.

Dubbla lästips

Vi avslutar med två lästips från oss på redaktionen.

Bruno Fernandes: Influeras av Iniesta

I en intervju på klubbens hemsida förklarar Bruno Fernandes bland annat varför han influeras och inspireras av Andrés Iniesta.

Embed from Getty Images

Evra om Sir Alex och vinnarmentalitet

Avslutningsvis tipsar vi om Andy Mittens intervju med Patrice Evra, om bland annat Sir Alex Fergusons ”normalisering” av att vinna.