Omstart i Tyskland; Spelarna kallas tillbaka; Ungdomar klara

Embed from Getty Images

Inga beslut om en omstart av Premier League finns, men Ole Gunnar Solskjaer väljer ändå att kalla hem sina spelare till Manchester om en omstart skulle slås fast. Dean Henderson verkar bli kvar i Sheffield United tills vidare medan United hoppas kunna behålla Odion Ighalo över den 31 maj. 

Bundesliga kör igång

Idag kom det definitiva beskedet kring fotbollen i Tyskland. Bundesliga och Bundesliga 2 kommer bägge att återupptas under maj månad. Några spikade datum finns inte ännu, men klart är att matcherna kommer att spelas utan publik. Beslutet att starta om ligan har föregåtts av rigorösa tester av spelarna och staberna i respektive klubb. Beslutet i Tyskland går emot besluten i Holland och Frankrike, där ligorna avslutats. Tyskland har, i förhållande till befolkningsmängd, varit tämligen förskonat från coronaepidemin.

Solskjaer kallar hem spelarna

Något definitivt beslut om hur man ska gå vidare med fotbollen på de brittiska öarna finns inte, men klubbarna börjar i alla fall förbereda sig på en omstart. Vissa lag har återupptagit träningen i små grupper, medan vissa nu återsamlar trupperna. Till den senare kategorin hör Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer har meddelat spelarna att de ska infinna sig i Manchester under den kommande veckan. Någon träning är inte inplanerad, men tanken är att truppen ska vara redo om och när grönt ljus ges.

United vill behålla Ighalo

Manchester Uniteds inlånade anfallare Odion Ighalos vara eller icke vara är åter föremål för diskussion. Det ursprungliga avtalet går ut den sista maj, men United sägs vilja behålla nigerianen åtminstone så länge säsongen pågår (om den återupptas). Det hela lär bero på läget i Kina där säsongen inte kommit igång heller.

”Werners agent kontaktad”

Om inte Odion Ighalo blir kvar i Manchester kan United vända blickarna mot Tyskland istället. Den tyska tidningen Bild och dess reporter Christian Falk menar att både United och Chelsea kontaktat Timo Werners agent för att höra sig för om tyskens framtid. Werner sägs å sin sida vänta på ett samtal från Liverpool.

Hendersons framtid fortsatt oklar

Vi har rapporterat om det förr, och inte mycket nytt har hänt sedan dess. Manchester United rapporteras fortsatt fundera över huruvida man ska kalla tillbaka Dean Henderson från Sheffield United eller inte om säsongen återupptas. Målvaktens låneavtal går ut den 30 juni, och återupptas säsongen är det sannolikt att det hela drar ut över det datumet.

Då både United och Sheffield United slåss om en plats i Champions League kan Ole Gunnar Solskjaer tänkas taktikera och kalla hem Henderson för att försvaga sin motståndare. Representanter för Sheffield United sägs reda ut möjligheterna att förlänga avtalet medan United sägs vilja vänta tills man sett det (eventuella) nya spelschemat innan man bestämmer sig.

Embed from Getty Images

Sampdoria villa ha pengar för Bruno

Bruno Fernandes övergång till Manchester United har fått ett rättsligt efterspel. United som sådant är inte inblandat, utan det handlar om att Sampdoria, där Bruno Fernandes spelade åren 2016-17, säger sig ha rätt till 4 miljoner pund av den summa som United betalade till Sporting Lissabon i januari.

Portugiserna hävdar att de inte är skyldiga italienarna pengar och det hela har nu landat hos FIFA för ett avgörande. Dokument ska visa på att Sampdoria ska ha rätt till 10 procent av summan vid en vidareförsäljning. Fortsättning lär följa.

Hugill och Vitek helt klara

Vi nämnde det tidigare, men nu verkar det hela vara klart. Sunderlands unge talang Joe Hugill kommer att ansluta till United. Det blir spel i akademileden inledningsvis, så till vida att övergången vinner laga kraft.

Målvakten Radek Vitek, som tidigare under april sades vara klar, är även han bekräftad om vi tror Simon Peach.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS