Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Angela Merkel, oh du tolle frau!

Ja, visst känns det fantastisk att Angela Merkel tar tag i stafettpinnen och skänker en gnutta allmosig tröst till oss fattiga fotbollssupportrar runt om i världen som suktar efter fotboll.

När jag läste nyheten om att Bundesliga eventuellt skulle sparka igång 16:e maj höll nästan mitt kolsvarta morgonkaffe att skörda sitt första offer, den stackars nya viskosmattan i vardagsrummet, men som en sann riddare i vit rustning räddade jag mattan från oändligt fördärv. För den vill man inte spilla på. Det var längesen jag blivit så glad för så lite, jag kollar ju inte ens på Bundesliga, men nu kanske jag börjar göra det, och hon Angela Merkel, hon är ju lite häftig?

Embed from Getty Images

Som den drömmare jag är så är min enda önskan att Angela Merkel och Tyska ligan tar den här fotbollsfacklan och ger den till Eliud Kipchoge och låter honom springa över den till England. Låt mig drömma om engelsk fotboll, låt mig drömma om att spendera vårhelger med min nya grill, låt mig drömma om att Bruno Fernandes och Pogba har lekstuga samtidigt som jag äter mitt grillade kött med bearnaise. Sen rycker jag till sådär som man kan göra precis innan man håller på att somna och inser att England har skött coronapandemin lika bra som Birgit Friggebo skötte konferensen i Rinkeby 92.

”Nu tycker jag att vi gemensamt i denna sal sjunger we shall overcome”. Ja, om det ändå var så enkelt Birgit. Jag tror varken Boris Johnson, Richard Master eller någon annan pamp i England skulle sätta sig i en trumcirkel, sjunga ”God save the queen” och sen har vi Premier League på helgerna. Nej, det känns avlägset.

Embed from Getty Images

Det kanske är för det bästa nu när flera källor rapporterar att det inte blir någon Sancho 2020, och det skär i mig när jag tänker på att han ska springa runt i någon marängvit tröja eller varför inte någon annan färg som inte är röd. Varför inte vitrandig? Om det nu är så att det blir Newcastle och Mohamed bin Salman, snacka om löjlig prestige, samtidigt vet jag inte om Sancho är särskilt sugen på att frysa ihjäl under en pubrunda i nordöstra England. Samtidigt känner jag att det känns onödigt att spekulera i flera olika värvningar innan allt har kommit igång igen, det kommer troligtvis inte att bli några innan dess.

Hoppet är däremot det sista som lämnar en och tänk vilken häftig sommar det blir om Premier League beslutar att fortsätta ligan under sommaren och att Glazers med herr Woodward vrider upp valvet till pengabingen och köper Sancho. Likt vårens gödsellukt som övergår till  blommor och pollen och täpper igen min potatisnäsa och gör mina ögon till kliande infernon så är det ändå ett tecken på nu jävlar händer det grejer.

MEN om det blir en sommar med Premier League så är det bara att att hugga en brassestol och tända grillen. Men nu skulle det ju snöa i helgen. Fyfan.