Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sotona intresserar i Europa; Transferspekulationer; Rondon stoppades i januari

Embed from Getty Images

I dagens nyhetssvep noterar vi att Deji Sotona, en av juniorlagets spelare, kan göra en Jadon Sancho. Sotona sägs intressera klubbar runt om i Europa och har ännu inte skrivit något seniorkontrakt med United. Då det gäller spelare in rapporterar vi om både defensiva och offensiva alternativ. Ett offensivt alternativ som kunde ha blivit Uniteds är Salomon Rondon. Venezuelas landslagsman stoppades dock från ett lån till United i januari.

Intresse för Sotona

Engelska klubbar tappar med jämna mellanrum talanger ut i Europa. Det kanske bästa exemplet på en spelare som gått utomlands och utvecklats bra får väl sägas vara Borussia Dortmunds Jadon Sancho, som lämnade Manchester Citys juniorled 2017. Nu rapporterar Laurie Whitwell på The Atletic att en av Manchester Uniteds spelare finns på utländska klubbars radar. Det handlar om juniorlagets anfallare Deji Sotona. 17-åringen har ännu inte skrivit på något seniorkontrakt med United, vilket förstås gör spelaren enklare att värva för intresserade klubbar.

Sotona kunde ha skrivit på ett nytt kontrakt i december, då han fyllde 17, men United sägs vilja vänta och ge spelaren möjlighet att visa sitt kunnande och framtida värde på planen. Coronaepidemin har bromsat matchandet, och frågan nu är om Sotona kommer att bege sig utomlands i jakt på utveckling framom att stanna i United. Anfallaren har tränat med seniorlaget ett antal gånger denna säsong, men har inte fått någon plats i Solskjaers matchtrupp ännu.

Whitwell konstaterar att flera spelare har ökat rejält i värde och varit lyckade investeringar för klubbar runt om i Europa, något Sotona potentiellt också kunde vara på sikt.

Transfertugg

Donny van de Beek

Vi börjar i Holland och med Donny van de Beek. Ajaxmittfältaren, som United sägs ha ögonen på, kommer att få lämna om rätt bud kommer (vilket väl är fallet med så gott som alla spelare). Det är den tidigare United-keepern Edwin van der Sar, numera sportchef i Ajax, som uttalar sig i ärendet och budskapet är att van de Beek inte blir billig om en övergång väl genomförs. Samtidigt menar van der Sar att 23-åringen hör till de spelare som Ajax ifjol kom muntligen överens med om ytterligare ett år i klubben, varpå de skulle få ta nästa steg i sina karriärer. I samma veva säger van der Sar att transfersummorna gått ner på grund av corona men att bra spelare fortfarande kommer att kosta pengar.

Thomas Meunier

Från Holland till Frankrike. Det är French Football som rapporterar att både Manchester United och Chelsea nyligen har hört sig för om Paris Saint Germains mittback Thomas Meunier. Samma källa menar dock att Tottenham ligger bäst till för en övergång i dagsläget.

Offensiva alternativ

Ole Gunnar Solskjaer ska, om vi tror James Robson på Evening Standard, vara fast besluten att bygga vidare i United coronan till trots. Robson menar som mången annan att Jadon Sancho är norrmannens huvudspår i sommar, men att det också finns andra namn på radarn. Solskjaer sägs vilja ge Anthony Martial konkurrens på topp och där heter det att Timo Werner och Moussa Dembele är de hetaste alternativen.

Solskjaer säger i artikeln att han är nöjd med nuvarande trupp, att marknaden kommer att vara osäker i sommar men att man alltid strävar till att spetsa till truppen. Det vanliga snacket, med andra ord.

Coronatester utanför Old Trafford

Det värsta sägs vara över på de brittiska öarna då det kommer till corona, men arbetet med att förhindra spridningen fortgår förstås alltjämnt. Utanför Old Trafford finns sedan några dagar en mobil testanläggning där den brittiska försvarsmakten utför tester på uppdrag av hälsovårdsmyndigheterna.

Rondon nära i januari

Manchester United ”panikvärvade” om bekant in Odion Ighalo under transferfönstrets sista timmar i januari. Det kunde ha blivit en annan spelare från den kinesiska ligan. Förre Newcastle-anfallaren Salomon Rondon berättar i en intervju med Mirror om att hans klubb Dalian Professional förhindrade en flytt med hänvisning till att man betalat dyra pengar för Rondon och att han tecknat ett kontrakt över två år.

Embed from Getty Images