Träningarna drar igång; Sex positiva test i ligan; Scenarion för hösten

Embed from Getty Images

Rapporterna kring ligans eventuella återupptagande i England uteblir fortsatt. Istället får vi nöja oss med nyheter kring när nästa säsong eventuellt kan sparka igång och om rapporter om totalt sex positiva test i totalt tre Premier League-klubbar sedan virustester utförts under helgen. Vi rapporterar också om eventuella utlåningar till hösten och om att Luke Shaw skriver dagbok.

Träningarna återupptas

Manchester United hör till de klubbar som sägs återuppta träningarna igen med start imorgon onsdag. Träningarna ska genomföras under strikta restriktioner med endast fem spelare per grupp och närkontakt ska, förstås, undvikas. Något offentligt besked har inte kommit, men Simon Stone brukar veta vad han talar om.

Pengarna tillbaka

Manchester United fortsätter visa sin generösa sida gentemot supportrarna. Det är, återigen, Simon Stone som rapporterar om klubbens förehavanden. Det handlar om att United kommer att betala tillbaka pengarna till säsongskortsinnehavare för de matcher som spelas inför tomma läktare. United uppmanar också sina fans att inte komma till varken Old Trafford eller någon annan arena där United spelar. Detta för att möta myndigheternas krav inför en eventuell uppstart.

Sex positiva test

I ett led i att försöka få till en uppstart av Premier League har virustester genomförts i de 20 ligaklubbarna under den senaste veckan. Nu rapporterar Premier League att sex av testen gett positiva utslag. Totalt har 748 tester genomförts. Den siffran omfattar såväl spelare som staber i klubbarna och utslaget i sig får väl sägas vara tämligen väntat sett till hur utbredd smittan varit på de brittiska öarna.

Premier League går av integritetsskäl inte ut med vilka spelare eller klubbar det rör sig om, men de sex positiva spelarna/ledarna ska nu isolera sig i sju dagar. De sex positiva testen får dels ses som ett litet bakslag i kampen för att återuppta ligaspelet, men också som ett tecken på att testningen fungerar och att man trots allt kom undan med relativt få fall.

Simon Stone menar att United inte ska vara en av de tre klubbarna som berörs.

Planerna för säsongen 2020/21

Parallellt med att Premier League försöker komma igång med och slutföra årets säsong fortgår förstås planeringen av nästa säsong. Förutsatt att årets säsong kan slutföras inom juli månad så kunde nästa säsong tänkas börja i månadsskiftet augusti/september. Richard Masters, ligans VD, menar att man står inför stora utmaningar alldeles oavsett hur epidemin utvecklar sig. 

Det handlar bland annat om att man på sätt eller annat kommer att få lov att pressa in 38 omgångar trots en senare start på säsongen parallellt med att man har den internationella kalendern att ta hänsyn till. Masters talar också om att social distansering är det nya inom fotbollen och att det finns scenarion som talar för att hela nästa säsong spelas inför tomma läktare.

Detta scenarion görs mot bakgrund av uttalandet om att hälsoläget i England inte kommer att ändras särdeles mycket de kommande 6-12 månaderna. Att få in 38 omgångar skulle också göra att man blev tvungen att spela fler matcher på vardagar och då även med tätare intervall, något förstås skulle öka skaderisken för redan utsatta spelare.

Reservernas framtid under planering

Som en följd av coronaepidemin inhiberades säsongen för såväl reserver som juniorer. Nu har Dominic Booth på Manchester Evening News intervjuat reservlagsmanagern Neil Wood kring klubbens planer för kommande säsong. James Garner, som väl får sägas ha fått för få chanser i seniorsammanhang i år, är den spelare som dragit störst intresse till sig från andra klubbar. Booth nämner Sheffield Wednesday och Swansea nämns som två av de intresserade klubbarna, men det lär finnas fler.

Dylan Levitt, Ethan Laird och Ethan Galbraith nämns som spelare som kunde gå på lån nästa säsong, även om saken inte diskuterats. Tahith Chong och Angel Gomes är även de spelare som lär och bör gå på lån i höst, förutsatt att den senare är kvar då.

Wood är inne på samma spår som i intervjun med Booth när han talar med Uniteds egen hemsida. 

Citydom i sommar

Manchester City stängdes som bekant av från spel i Europa i två säsonger för brott mot Financial Fair Play-reglerna. City har överklagat domen och det har allt sedan dess spekulerats i huruvida femteplatsen i ligan eventuellt kan tänkas ge en biljett till Champions League. Det här förutsätter att domen mot City skulle stå fast och det skulle eventuellt kunna gagna Manchester United.

I coronatider har saker och ting förstås stått stilla, så även Citys överklagandeprocess. Nu kommer dock rapporter om att klubben ska höras i juni och att ett avgörande ska komma i juli. Det skulle betyda att City, och United, vet var man spelar då och om nästa Europasäsong drag igång.

Intervju med Fred, Shaw skriver dagbok

Fred har gett en längre intervju med Lucas Sposito på SportWitness. Brassen ger sin syn på den avbrutna säsongen, den egna utvecklingen, ståplatsläktare och en hel del annat.

En annan spelare vars tankar är läsvärda just nu är Luke Shaws. Vänsterbacken, som väl inte får ses som någon större fröjd att lyssna på när han intervjuas (speciellt inte på presskonferenser) skriver dagbok på Uniteds hemsida och berättar bland annat en del om privatlivet. Väl värt att läsa.

 

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS