Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Nytt kontrakt för Max Taylor

Embed from Getty Images

Under onsdagen meddelade Manchester United att mittbacken Max Taylor skrivit på en kontraktsförlängning med klubben. 20-åringen blir United trogen minst ett år till. 

Det finns solskenshistorier, och så finns det solskenshistorier. I februari ifjol meddelade Manchester United att mittbacksjunioren Max Taylor vunnit kampen mot cancer, en kamp han hade fört sedan oktober 2018. Taylor återkom i full träning i september 2019 och fanns med på bänken borta mot Astana i Europa League i november.

Efter nyår kom beskedet att Taylor lånas ut till Stalybridge Celtic under våren. väl där fick Taylor nyttig erfarenhet av seniorfotboll fram tills dess att säsongen ställdes in. Taylors hårda jobb verkar dock ha betalat av sig. Manchester United meddelade under onsdagen att man förlängt 20-åringens kontrakt med ett år. 

United publicerar inga citat från vare sig spelare eller klubb, men nyheten i sig får anses vara mycket glädjande i dessa tider. Taylor, som tidigare hette Dunne, kom till United som 14-åring och får nu alltså ytterligare ett år på sig att visa upp sig. Skulle säsongen 2020/21 komma igång på ett någorlunda normalt sett får man se det som troligt att Taylor går på lån då hans utveckling nog inte gagnas av spel i reservlagsligan.