Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer: ”Hellre ett hål i truppen än ett rövhål”

I dagens nyhetssvep bjuder vi på ett par färgstarka citat från tränare Ole Gunnar Solskjaer. Vidare har försäsongsturnén nu officiellt ställts in, medan Teden Mengi tippas ”göra en Williams”.

Avslutningsvis bjuder vi på lite bilder från de träningar som ägt rum hittills – både igår och idag.

”Hellre ett hål i truppen än ett rövhål”

Ja, visst var det ett citat av det starkare slaget som Ole Gunnar Solskjaer hävde ur sig i en intervju med United We Stand nyligen? Deras senaste nummer släpps inte förrän i juni, men flera tidningar har fått ta del av stycken av samtalet.

Bland annat berättar United-tränaren just det, att han hellre har ett hål i truppen än ett rövhål i den, alltså. Vilket ändå känns rätt rimligt. Eller hur? Hela citatet lyder som följer:

”Jag har hellre ett hål i truppen än ett rövhål. Personlighet är så viktigt. Vi är ett lag i en lag-omgivning. Du vill att spelarna har lite av ett ego och sticker ut, men de måste kunna anpassa sig.”

Vidare berättar Solskjaer om hur stort det är att vara en United-spelare – och vilka effekter det kan medföra.

”Allt vi gör förstoras och granskas. Nemanja (Matic) berättade för mig att när han bodde i London kunde han gå runt utan att bli igenkänd. Så fort han blev en United-spelare ändrades det.”

Embed from Getty Images

Norrmannen pratar dessutom om förra säsongen – och vad som gick fel i slutskedet av den.

”I mars 2019 var spelarna fysiskt trötta och mentalt trötta, och vi hade skador. Spelarna började tänka negativt, medan vi nu har ett positivt tankesätt.

”Det fanns andra saker som jag inte gillade förra året, några personliga agendor vilket inte gick att göra någonting åt förrän till sommaren. Om ett lag ska vara framgångsrikt måste spelare vara tillgängliga vissa tider.”

Aningen kryptiskt och inte helt lätt att veta exakt vad/vilka han pratar om. Men vi behöver nog inte gå särskilt mycket längre än till transferlistan från i somras, och titta på vilka som lämnade klubben på ett eller annat sätt, för att få en hint om det.

Ingen försäsongsturné i sommar

Det har väl egentligen varit väntat sedan en tid tillbaka. Men Manchester Uniteds sedvanliga försäsongsturné ställs nu officiellt in. Normalt sett brukar en större trupp spelare och ledare bege sig till en annan världsdel (läs Asien eller Nordamerika) för att träna och spela ihop sig inför stundande säsong. Så blir inte fallet i år, alltså.

United har nu bekräftat att turnén ställs in, rapporterar Manchester Evening News. Detta beror givetvis på coronapandemin och virusets effekter på fotbollen – som ska försöka spela klart sina respektive klubblagssäsonger under sommaren.

Mengi kan göra som Williams

Enligt Uniteds U23-tränare Neil Wood kan den 18-åriga mittbacken, och tillika lagkaptenen, Teden Mengi göra som Brandon Williams nästa säsong. Slå slig in i seniortruppen, alltså. Williams inledde den just nu pausade säsongen i U23-laget – för att sedan greppa chansen med båda händerna när den väl dök upp.

”Teden har varit fantastisk. Han kom upp till oss ganska tidigt under säsonen och, precis som Brandon på ett sätt, kom han från U18 och tog chansen. Han spelade väldigt bra och behöll sin plats i laget”, berättar Wood för Manchester Evening News.

Embed from Getty Images

Teden Mengi var en stor bidragande faktor till att Uniteds ungdomar tog sig till semifinalen i FA Youth Cup – en match som man inte hann spela innan coronapandemin bröt ut.

”Vi kommer att försöka jobba med honom nästa säsong och han är en som vi vill ’göra en Brandon’ med. Pusha honom vidare, och målet är att försöka få honom upp till seniorlaget om vi kan.”

Spelarna tillbaka i träning

Sedan igår är United-spelarna tillbaka i träning på Carrington. Detta sker i mindre grupper där de vidtar flera åtgärder för att minska risken för smittspridning. Nedan följer några bilder från både igår och idag. Kul att se dem tillbaka!