Dödläge med Ighalo; Positiva besked från Carrington; Nya transfernamn

Embed from Getty Images

Dagens nyheter ägnas åt ytterligare spekulationer kring Odion Ighalos vara eller icke vara i Manchester United. Vidare tar vi oss till Carrington för att få lite uppdateringar från Ole Gunnar Solskjaer, däribland en positiv skadeuppdatering. 

Avslutningsvis bjuds det på några intressanta lästips samt en tillbakablick i arkivet där en viss Champions League-final utspelades för 21 år sedan idag…

Dödläge med Ighalo

Det har varit en del snack om Odion Ighalos vara eller icke vara i Manchester United de senaste dagarna och som vi rapporterade om igår tyder det mesta på att Shanghai Shenhua kommer att kalla tillbaka sin anfallare inom kort. Det formella låneavtalet löper nämligen ut den här veckan och med tanke på att säsongen i en normal värld redan skulle varit färdigspelad hade säkerligen ingen haft några större invändningar mot att Ighalo skulle återvänt till Kina.

Men det rådande läget förändrar givetvis saker och ting. Paul Hirst på The Times skriver nämligen att Shanghai Shenhua erbjudit Ighalo ett nytt fyraårskontrakt värt £75 miljoner (!) och vad gäller förhandlingarna klubbarna sinsemellan tycks även ett dödläge föreligga.

Enligt rapporterna tyder det mesta på att United vill behålla 30-åringen till dess att Premier League-säsongen gått i mål (vilket lär bli i augusti). Även huvudpersonen själv har inte gjort någon hemlighet av att han vill stanna i klubben. Men med tanke på att den kinesiska ligan beräknas dra igång i juni vill givetvis Shanghai Shenhua ha tillbaka sin anfallare, vilket framgår ganska tydligt av det kontraktserbjudande som uppges ligga på bordet för nigerianen.

Positiva vibbar från Solskjaer

En återstart av Premier League börjar sakteliga närma sig och med det i beaktning har de flesta klubbarna kommit igång med träningen igen. I United återvände spelarna till Carrington i förra veckan och har genomfört träningarna i smågrupper om fyra till fem spelare, och enligt Ole Gunnar Solskjaer ser det positivt ut. 

”Förhoppningsvis har vi visat att vi kan genomföra träningarna på ett säkert sätt och snart gå vidare (till att köra i större grupper). Det är roligt att vara tillbaka i träning igen.

”Alla ser vassa ut och har varit positiva. Men som sagt, vi väntar på att kunna köra i större grupper.”

Det gavs även positiva besked på skadefronten. Paul Pogba har som bekant varit borta större delen av säsongen på grund av en fotskada men även Marcus Rashford har varit borta ett bra tag då han genomgått en ryggoperation. Solskjaer låter nu meddela att bägge har återhämtat sig och att om allt går planenligt kommer de finnas tillgängliga för återstarten av ligan.

På ämnet ovan som berör Odion Ighalo har även Solskjaer gett sin syn på situationen, där han förvisso är hoppfull om att anfallaren kan stanna, men att han inte vet mer än någon annan i nuläget.

Sillyrykten

Ravil Tagir

Inget nyhetssvep utan silly. Ofta ges mycket utrymme i denna kolumn till spelare såsom Jadon Sancho, Jack Grealish, och så vidare, och så vidare. Den här gången handlar det istället om Ravil Tagir. Vem? Tagir spelar för närvarande i den turkiska klubben Altinordu FK i andradivisionen och huserar i mittförsvaret. Endast 17 år gammal har han redan dragit till sig intresse från både United men även Juventus.

Den italienska storklubben sägs ha stora planer för ynglingen och slussa in honom i U23-laget. Givetvis har fler klubbar koll på mittbacken tack vare prestationer i exempelvis landslagssammanhang, men enligt uppgifter verkar nu United sitta i en gynnsam position i hopp om att landa Tagir, detta rapporterar Sport Witness.

Aurora Mikalsen

Även detta namn är säkerligen inte bekant hos de flesta. I detta falla handlar det om damlagets norska målvakt som kom till klubben för snart ett år sedan då hon skrev på ett ettårskontrakt. Det har dock bara blivit en tävlingsmatch för 24-åringen vars kontrakt löper ut i juni.

Mikalsen säger till norska VG att framtiden i nuläget är oklar men att speltiden är det viktigaste.

”Jag har fått ett smakprov på det här livet och nu vill jag bara ha mer. Då är det viktigt med speltid.”

Lästips på makro- och mikronivå

Glazers

Först ut bland våra läsrekommendationer är en artikel som The Athletic tagit fram om ägarfamiljen Glazer i United. I denna går man igenom, bland annat i punktform, vad som sker och har skett bakom kulisserna i klubben, där det föga förvånande också blir fokus på ekonomi. Här är ett axplock av punkterna som togs upp.

  • Glazers har personligen fiskat in närmare £200 miljoner från klubben.
  • Joel Glazer (bossen) sanktionerar värvningar efter att ha blivit övertygad om deras värde och sägs vidare ha förtroende för Ole Gunnar Solskjaers arbete.
  • Glazers önskar att ha kontroll över klubben en lång tid framöver.
  • Enligt källor var de beredda att erbjuda endast 20% av det innehav man har i klubben till det saudiska konsortium som tidigare i år visat köpintresse. Man understryker dock att det är få potentiella köpare som skulle ha råd att möta Glazers värdering.
  • Glazers ägandeskap har kostat United £1.5 miljarder i olika intressen, skulder, och övriga utgifter.

Artikeln finns att läsa här.

Red Army Umeå

Från Glazers till en lite mindre nivå i sammanhanget. Red Army Umeå är Muss lokalavdelning i Umeå och närområdet som drivs av David Salomonsson. I en intervju med en norsk bloggare får vi lära känna David lite mer och där han även berättar om initiativet Red Army Muss.

Artikeln finns att läsa här. 

På den här dagen…

För 21 år sedan hände detta. Så mycket mer behöver inte sägas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS