Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nya hemmatröjan ”läckt”; Kontaktträning tillåten; United lånar pengar

I dagens matiga nyhetssvep får ni bland annat en första blick på vad som verkar bli den nya hemmatröjan för säsongen 2020/21. Vidare rapporterar vi om Odion Ighalo, Jude Bellingham, nya riktlinjer och optimism gällande omstart av ligasäsongen.

I övrigt har United lånat pengar. Detta för att till exempel kunna värva spelare, enligt ansedda rapporter.

Nya hemmatröjan ”läckt”

På bilderna under ser ni vad som av allt att döma verkar bli Manchester Uniteds hemmatröja för säsongen 2020/21. Detta enligt normalt sett trovärdiga Footy Headlines.

Till tröjan, som innehåller mindre svarta och gula ränder, ingår vita shorts och strumpor. Det är däremot inte omöjligt att klubben många gånger kommer att välja de sedvanliga svarta strumporna, menar Footy Headlines. I artikeln ser ni även den tröja som verkar bli klubbens bortatröja nästa säsong.

Kontaktträning nu tillåten

Premier League har kommit med ett nytt uttalande. Idag kom beskedet att klubbarna enhetligt har röstat för att ta nästa steg mot en återstart av ligan. Under träningarna är det från och med nu tillåtet att tacklas – men ”onödig” närkontakt bör undvikas.

Optimism för återstart

The Telegraph rapporterar att det ser allt ljusare ut gällande en återstart av Premier League. Under tisdagens möte var tonen betydligt mer positiv än den varit tidigare – och klubbarna söker nu ett datum att planera efter. En återstart i mitten/slutet av juni verkar allt närmre, om vi ska tro rapporterna.

Nya virustester gjorda

Spelare och anställda testar sig just nu två gånger i veckan för covid-19. I det senaste testet, som ägde rum under måndagen och tisdagen, togs det 1008 prover varav 4 stycken visade sig vara positiva. Dessa personer, som var utspridda över tre olika klubbar, måste nu isolera sig under en period på sju dagar. Detta enligt Premier Leagues officiella hemsida.

Vändningen – Ighalo kan bli kvar

Odion Ighalo har varit rubrikernas man de senaste dagarna. Ena stunden har det mesta tytt på att nigerianen lämnar klubben när låneavtalet går ut den 31 maj, medan det i nästa stund känts allt mer möjligt med en förlängning. Nu har en representant till Ighalo, vid namn Ladi Salami, pratat med Foot Mercato. Något som Sport Witness översatt.

”Först och främst mår han väldigt bra i Manchester, med vilka han är nära en överenskommelse gällande lönen. Samtal med kineserna är pågående och går bra. För det andra, gällande de nya reglerna där borta, är det nästan omöjligt att erbjuda sådana summor”, säger Salami om den dunderlön som det har rapporterats att Shanghai Shenhua vill ge Ighalo.

Simon Stone, på BBC, fyller på med ytterligare intressant information gällande Ighalo. Han citerar en tweet från Jonathan White, på South China Morning Post, som berättar att de spelare och ledare som för närvarande befinner sig utanför Kina inte kommer att tillåtas komma tillbaka förrän i oktober – där bland annat just Ighalo ingår.

Till detta kommenterar Stone själv att United troligen inte skulle låta Ighalo träna med laget, vilket han ju gör, om de ansåg att chansen till att behålla honom säsongen ut var lika med noll.

United lånar pengar – för att kunna köpa spelare?

Enligt högt ansedda Reuters har Manchester United lånat 140 miljoner pund. Något som de menar skulle kunna användas till spelarförvärv. Lånet tas efter att klubbens ekonomi, likt alla andras, påverkats negativt av coronaviruset. Avtalet om att kunna låna pengar vid behov ska ha funnits på plats under en längre tid.

Bellingham väljer Dortmund?

Manchester United kan gå miste om Birminghams högt aktade talang Jude Bellingham. Det har länge rapporterats om ett intresse i mittfältaren, där han bland annat ska ha fått en privat rundvandring på Carrington just innan coronautbrottet. Nu rapporterar tyska Sport Bild att Dortmund har en överenskommelse på plats med den 16-åriga engelsmannen. Detta har vi fått översatt av Get German Football News.

Det sista är säkerligen inte sagt gällande spelaren som har lirat 32 matcher i Championship under säsongen, och stått för 6 mål och 3 framspelningar.