Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nya datum för FA-cupen

Embed from Getty Images

De börjar dugga tätt nu, datumen. Efter att Premier League igår presenterade sitt preliminära datum för en återstart kom det engelska fotbollsförbundet FA under fredagen med besked om FA-cupen.

Manchester United är framme i kvartsfinal i FA-cupen och är lottade borta mot Norwich. När all fotboll ställdes in på grund av coronautbrottet sköts cupen på framtiden. Nu, dagen efter att Premier League meddelat om en omstart av ligan den 17 juni, meddelar FA hur man tänker sig fortsättningen av den traditionstyngda turneringen. Kvartsfinalerna ska preliminärt spelas helgen efter midsommar, det vill säga veckan efter att ligan dragit igång igen.

Några exakta speldatum finns inte, men det att matchernas ska spelas den 27-28 juni torde medföra att de åtta involverade lagens ligamatcher flyttas och spelas som veckomatcher istället. Når United semifinal spelas den veckoslutet 18-19 juli medan finalen är schemalagd till den 1 augusti. Precis som med återstarten av ligan poängteras det att datumen är ytterst preliminära och att ändringar kan tillkomma beroende på hur situationen på de brittiska öarna utvecklar sig.

Uppdatering: FA meddelade initialt att semifinalerna skulle spelas 11-12 juli men det ändrades sedan till 18-19 juli.