Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Viaplay visar alla matcher; Rykten; En kväll i Turin

Lördagens nyhetssvep kommer innehålla lite rykten, Viaplays sändning av sommarens fotboll och Dwight Yorkes tillbakablick på Champions League-mötet med Juventus på bortaplan i semifinalen 1999.

Viaplay sänder ALLA matcher i Premier League

Ja ni läser rätt, NENT Group Sverige har gått ut och sagt att man kommer sända alla matcher som är kvar att spela av Premier League säsongen 19/20 enligt Aftonbladet.

”Vi öppnar upp Premier League-studion under midsommarvecken och visar sommarfotboll i juni och juli utspridd på veckans samtliga sju dagar. Det är minst sagt en annorlunda säsong då pandemin inneburit ett speluppehåll på tre månader. Nu går den in i det mest intensiva av spelprogram inför tomma läktare under en sommar då spelarna brukar fira semester.” Detta säger sportchef Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

Embed from Getty Images

Onsdagen den 17 juni kommer Dean Henderson (på lån från Manchester United) och hans Sheffield United inleda omstarten av Premier League med deras hängmatch mot Aston Villa och även Manchester City mot Arsenal ska spelas då så att alla hängmatcher ska bli avklarade först. Efter detta ska alla andra matcher fortsätta i den ordningen den var planerad från starten i höstas. Med andra ord så ska 92 matcher spelas under en period av 39 dagar.

Med den nya planerade uppstarten av Premier League så kommer matcherna visas så här:

  • Måndagar: Avspark klockan 21.00.
  • Tisdagar, onsdagar och torsdagar: Avspark klockan 19.00 och 21.00.
  • Fredagar: Avspark klockan 20.00.
  • Lördagar: Avspark klockan 13.30, 16.00, 18.30 och 21.00.
  • Söndagar: Avspark klockan 13.00, 15.00, 17.30 och 20.00

Så detta bäddar för en riktigt trevlig sommar kan jag tycka.

Premier League välkomnar sport bakom stängda dörrar

Premier League har välkomnat meddelandet av regeringen på deras officiella hemsida att de tillåter återkomst av tävlingsport i England under strikta förhållanden från 1 juni.

”Vi kunde inte ha nått till detta utan regeringens fulla stöd, speciellt DCMS, folkhälsomyndigheten i England och Chief Medical Officer’s Team.”

”Vi har provisoriskt planerat för en omstart den 17 juni, men det är fortfarande mycket jobb kvar att lösa för att försäkra säkerhet för alla inblandade.”

”Om allt går väl, så kommer vi bli glada att fortsätta säsongen 2019/20 inom två veckor.” Detta säger Richard Masters, Premier Leagues VD, på Premier Leagues officiella hemsida.

Rykten

Enligt LLoyd Johnson på Express, så har United fått chansen att sälja Alexis Sanchez till Inter i sommar. Enligt Inters sportdirektör Piero Ausilio så ska Inter fortfarande inte ha uteslutit att förlänga hans nuvarande lån till dem.

”Han kommer stanna i hos oss resten av denna säsongen, sen kommer vi tillsammans med Manchester United bestämma hans framtid.” sa Ausilio till Sky Sport Italia.

En natt i Turin

Den 7 april 1999 så spelar United hemma på Old Trafford mot Juventus och ligger under i stora delar av matchen efter att Antonio Conte gjort 0-1 till Juventus i 25 matchminuten. Men i slutet av den matchen på övertid 90+2 så kvitterar Ryan Giggs. Vilket innebär att United fortsatt är tvungen att vinna returen i Turin om man vill gå vidare till finalen i Champions League.

Embed from Getty Images

Allt detta skiver Dwight Yorke själv på Manchester Uniteds egna hemsida.

”Vi for över dit och var spända att vinna matchen, försöka att vända på det. Stora spelare kommer fram till de stora matcherna och vänder runt på dessa matcher. Ett lag som Juventus skulle aldrig lägga sig ner och låta oss köra över dem, eller hur? Det är det fina med det, det är tillfredsställelsen, att veta att oddsen är emot en och att man måste vända på det. Det är då man behöver ens stora spelare. Det är då de dyker upp.

”Då släpper vi in ett mål i början av matchen. Men vi hade tro i omklädningsrummet.  Om man visste vad som hände genom denna säsongen, så att hamna med 1-0 mot oss sporrade det oss mer.

”Det andra målet… när man väl är där i momentet och Juventus spelarna firar och fansen blir galna på läktaren.. man kan inte känna någonting. Man är i zonen och bara tänker: vi är i underläge med 2-0, mot Juventus i Turin, vi måste bara stanna kvar i matchen. Vi visste att vi kunde attackera med stil och laget vänder runt på detta väldigt snabbt. Vi fick inte panik, vi visade ingen ångest, ändrade inte vår mentalitet eller vår tillvägagångssätt , vi behövde vara lugn och vi visste när vi får ett mål, då var det en chans att Italienarna kunde få panik.

”Inget var omöjligt med detta laget.

”Keane gjorde ett briljant nickmål strax innan halvtimmen spelad.

”Matchen ändrades.

”Momentumet vände till våran fördel.

”Jag gjorde det kvitterande målet strax efter.

”Roy Keane var klass. En grym ledare, en grym fotbollsspelare och när du går in i diket, som vi gjorde mot Juventus och deras lag, då behöver du någon med kvalitéerna som Keane har. Han hade inte bara kvalitéer som spelare, utan han fick oss att fortsätta som han alltid fick. Jag skulle inte byta han mot någon. En otrolig ledare.

”Jag hade Ferrara och Montero rakt framför mig, dom var som två stenväggar. Det fanns bara ett sätt för mig att ta mig förbi det paret. Jag var tvungen att göra den gamla tvåfotaren mellan dem. Lyckligtvis nog kom jag förbi med en studs på dem och tillbaka till mig. Nu är jag en mot en med Peruzzi och ärligt… jag spelade lite på den nerdragningen. Jag kunde ha gått förbi målvakten och skjutit själv.

”Lyckligtvis nog, var Cole där för att avslutade det. Vass som alltid en riktigt nummer nio. Han tänker: låt mig springa in här, följa upp, bara i fall att.

”Domaren var bra nog att släppa fördel. Han kunde ha gett straffen och han var väldigt alert på att låta spelet gå Cole hade möjligheten att göra mål, så jag tycker han gjorde helt rätt.”

Cole sätter alltså bollen i mål efter att Yorke blivit nedgjord av målvakten. Resten är som vi alla redan vet historia.

Embed from Getty Images

Avlutar med en länk till United officiella hemsida med höjdpunkter ur den magiska vändningen i Turin.