Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fem byten i PL; Positivt test i Tottenham; Havertz till United?

Ett matigt nyhetssvep där det blir mycket om återstarten av Premier League. Till exempel har det tagit ett beslut om att införa fem byten per lag återstoden av säsongen. Det blir även en del sillyuppdateringar och ett par utlånade spelare har kommit tillbaka till Manchester. 

Fem byten i Premier League

Det kommer inte som någon större överraskning när Premier League också har valt att utnyttja möjligheten att göra fem byten när serierna startar igen.

De nya reglerna som bland annat har implementerats i tyska Bundesliga gör att varje lag kan göra fem byten per match, men det under tre tillfällen. Fem byten kommer att gälla säsongen ut och det kunde genomföras då regelorganet IFAB beslutade att ligorna har möjligheten att välja det alternativet.

Det beslutet har också gjort att varje lag i Premier League får ha upp till nio avbytare.

Ett positivt test i Tottenham

Premier League har återigen utfört tester för att kontrollera ifall spelare och övrig klubbpersonal har blivit smittade av covid-19. Testerna som utfördes under måndagen och tisdagen tog med sammanlagt 1197 personer och utav dessa var ett test positivt.

Det var inte vilken klubb som helst som hade drabbats. Utan Uniteds motståndare under midsommarhelgen, Tottenham. I en tweet gick klubben ut med informationen, men går inte mer specifikt in på vem det handlar om. Notera här att det inte behöver handla om en spelare.

Hur det här kommer att påverka mötet mot Tottenham är i nuläget oklart.

Folk på läktarna till jul?

Sportdepartementet i Storbritannien har som mål att kunna ha folk på läktaren till jul. Detta enligt Miguel Delaney på The Independent.

Man ska vilja ta det lugnt och låta det ta den tiden det tar. Detta samtidigt som det kom rapporter för några dagar sen att det kan bli publik på FA-Cupfinalen i augusti.

Klubbarna ska enligt Independent vara i kontakt med motsvarande folkhälsomyndigheten i Storbritannien och att de kommer diktera villkoren. Men enligt källor till tidningen håller klubbarna redan i detta nu på att kalkylera och läsa studier för att hitta en lösning där i alla fall säsongskortsinnehavare kan komma in på matcherna.

United förbereder nytt kontrakt åt Williams

Enligt trovärdiga Laurie Whitwell på The Athletic ska Manchester United erbjuda Brandon Williams ett nytt kontrakt.

Williams, som inte ens fick plats på förra årets försäsongsturné har gjort stor succé under säsongen då han fick chansen på vänterbackspositionen. För nuvarande får Williams i sammanhanget blygsamma 4000 pund i veckan och det nya kontraktet ska vara kraftigt förbättrat.

Brandon Williams har spelat i Manchester United sedan han var sju år gammal och sägs verkligen vilja ha sin karriär i den röda tröjan.

Green och Ramsey tillbaka i United

Enligt Sheffield Uniteds officiella hemsida har både Mollie Green och Emily Ramsey nu återvänt till Manchester United.

De bägge spelarna hade sedan januari varit utlånade till Sheffield United som spelar i den näst högsta divisionen.

Ryan Giggs prisad

Som ni alla vet firade Ryan Giggs stora triumfer hos Manchester United. Det här även spridit sig till Spanien där Athletic Club nu uppmärksammar walesaren.

Varje år sedan 2015 delar den baskiska klubben ut ”One-club Man” priset. Det är för att hylla de spelare som är kvar i samma klubb karriären ut, vilket är vanligt förekommande hos just Athletic Club från Bilbao.

Ryan Giggs spelade sammanlagt 23 år i Manchester United och spelade 963 matcher.

Övriga som har fått priset är Matthew Le Tissier (Southampton), Paolo Maldini (AC Milan), Sepp Maier (Bayern München), Carles Puyol (Barcelona, Billy McNeill (Celtic) och Malin Moström (Umeå IK).

Sillyuppdateringar

Havertz intresserar Manchester United

20-årige Kai Havertz gör stor succé i Bayer Leverkusen och har därför flitigt ryktats bort från den tyska klubben.

Enligt Manchester Evening News ska Havertz vara öppen för att flytta till Manchester United då han ska föredra en flytt till England. Rejäl tyngd bakom det påståendet blev det också när den normalt sett väldigt trovärdige journalisten Christian Falk menar att United är en av sex klubbar som Havertz kan gå till i sommar.

United lagt bud på Koulibaly?

Enligt Sky Sport Italia, där vi får hjälp från Football-Italia med översättningen ska Manchester United ha erbjudit 80 miljoner euro för Napolis mittback Kalidou Koulibaly. Men det är ingenting som Napoli ska vara nöjda med, utan man ska kräva 100 miljoner euro.

Senegalesen har ryktats flitigt till United i flera transferfönster och förra sommaren ska United enligt Napolis president ha velat köpa Koulibaly för 120 miljoner euro.

Lästips

Andy Mitten kom under torsdagen ut med en längre text om Ole Gunnar Solskjaer och hans visioner för Manchester United när serien återigen startar.

Res med oss till Manchester!