Ingen Werner för United; Förhandling om stortalang; Firande på storbildsskärm?

I dagens nyhetssvep får ni läsa om turerna kring Timo Werner, som nu av allt att döma ser ut att landa i Chelsea. Lite Jadon Sancho kläms även in, plus en artikel om en argentinsk stortalang.

I övrigt diskuterar Premier League olika tillvägagångssätt för att bättra på stämningen för tittare och spelare när säsongen sparkar igång igen inför tomma läktare.

Ingen Werner för United – går till Chelsea

Igår rapporterade alla trovärdiga tidningar och journalister enhälligt att RB Leipzigs anfallare Timo Werner är mycket nära en flytt till Chelsea. Detta efter att United, men framför allt Liverpool, tidigare kopplats samman med den tyske landslagsmannen.

Bland annat berättar trovärdiga Laurie Whitwell, tillsammans med David Ornstein och andra The Athletic-medarbetare, att Ole Gunnar Solskjaer träffade Werner personligen i februari. Detta precis innan spelaren också träffade Liverpools Jurgen Klopp. United ska däremot ha gjort det klart att man inte var beredda att möta utköpsklausulen på 49 miljoner pund så vida man inte hade en försäljning av Paul Pogba på gång.

Vidare skriver Whitwell att ”kostnaden inte gick i linje med prioriteringarna”. Troligen syftar det på spelare som Jadon Sancho – men det är inget som nämns.

Det nämner däremot Sam Pilger, som bland annat skriver för just The Athletic men också en rad andra tidningar. Han menar att Uniteds ovilja till att gå vidare med Werner delvis handlar om klubbens stigande självförtroende i jakten på Sancho.

Firande supportrar på storbildskärm?

Vi går vidare med fler nyheter från Laurie Whitwell och The Athletic. Och ja, det är precis som rubriken lyder. Tidningen skriver att Premier League har planer på att visa firande supportrar till laget som gör mål på storbildskärmarna inne på arenorna. Detta ”i ett försök att framföra en känsla av firande inne i de tomma arenorna”.

Något annat som diskuterats under Premier Leagues konferensmöten är att klubbarna ska kunna ”smycka ut” arenan med slogans och liknande som syns ut till TV-tittarna. Till exempel med fanor, flaggor och dylikt. En del av arenorna kan också komma att reserveras för sponsorer. Huruvida det blir till helt nya sådana eller för de nuvarande som får mindre publicitet än de normalt sett skulle fått är ännu oklart.

Inget konstgjort supporterljud kommer att spelas upp inne i arenorna – men det kan komma att finnas en ”röd knapp” att använda för TV-tittarna där de själva kan få sådant ljud till sig. Det framgår däremot inte om detta bara gäller i England.

”United förhandlar om stortalang”

Det är Sport Witness som levererar rykten från sajten Fichajes. Där menar man att United ”redan förhandlar” om den argentinska klubben Velez Sarsfields jättetalang Thiago Almada. Den 19-åriga yttermittfältaren har tidigare kopplats ihop med United, och ryktena verkar inte vilja ge sig.

De menar att United ser Almada som en nyttig värvning som kan komma in och förstärka Solskjaers offensiv. Med en utköpsklausul på 22 miljoner euro nästa fönster väntas det bli en huggsexa om argentinaren. Men, än så länge bör man däremot ta detta med en stor nypa salt. Det är åtminstone undertecknads råd.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS