Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fotbollsvärlden minns Tony Dunne

Under gårdagen nåddes vi av en tråkig nyhet. Tony Dunne, den spelare som gjort åttonde flest matcher i Manchester Uniteds historia, har avlidit vid 78 års ålder. Här samlar vi reaktionerna som kommit.

Sir Bobby Charlton

Sir Bobby Charlton spelade med Dunne när under hela Dunnes Unitedkarriär, och de vann exempelvis Europacupen 1968 tillsammans.

Jag är djupt ledsen över Tonys död och skickar min uppriktiga kondoleanser till hans nära och kära.

Tony kommer alltid att kommas ihåg som en avgörande pelare i vårt första Europacupvinnande lag, med hans blixtrande snabbet och lysande speluppfattning.

Jag var privilegierad att vara hans lagkamrat och hans vän.

Uniteds hyllningsvideo

Reaktioner från Unitedprofiler

I MUTV Group Chat sa Alex Stepney också följande.

Han var otrolig. Han var en riktig, ärlig försvarare – någon som inte stod ut mycket men var en så extra kugge i hjulet. Han var en spelare som alltid ville ha bollen, alltid höll det enkelt och alltid försökte starta ett anfall från försvaret. När tränaren Jack Crompton kom in och lade upp laguppställningen visste du att Tony Dunne skulle vara med på det.

Brian Kidd har uttalat sig även han.

Vi visste inte så mycket om världsfotboll på den tiden, men alla i den eran skulle säga att han var den bästa vänsterbacken i Europa utan tvekan. Han var så anspråkslös och hade mycket empati och han upprepade allt som Sir Matt [Busby] ville ha i en spelare – ödmjukhet och anspråkslöshet. Han gjorde det bara.

Mer från Kidd finns att läsa i The Mirror.

Reaktioner från fotbollsvärlden

Supportrar och journalister