Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Målvakterna

Embed from Getty Images

Manchester United är snart tillbaka i spel. Som uppladdning inför återstarten har Muss-redaktionen diskuterat Uniteds spelartrupp. Av logiska och traditionella skäl inleder vi med målvaktspositionen.

Mikael Österdahl: Jag tycker att Dean Henderson ska vara vår förstamålvakt nästa säsong.

Björn Appelgren: Vore spännande, och kanske rimligt, men också vanskligt. Han är oprövad och om han inte håller känns tanken på en sur David de Gea inte så lockande. Vill ha kvar De Gea för vi vet vad han kan, men inser att vi i och med det kanske slösar bort en grym framtid. Svårt!

Elias Hallström: De Gea är de facto en världsmålvakt och vi vet vilka höjder han har i sig, men har ju dessvärre vacklat på sistone. Svårt läge med kontraktet dessutom. Rent sportsligt ser jag ändå att Henderson ska få chansen. Tycker han har bevisat tillräckligt i Sheffield och kommer passa in bra i ett United Solskjaer håller på att förändra.

Björn: Visst, köper era argument. Gillar ju också att akademispelare tar mer plats. Ni har svängt mig från 60/40 i favör De Gea till 50/50, sedan får Ole Gunnar fälla avgörandet för mig. Kommer ju vara sjukt starkt att ha De Gea som andrekeeper om Henderson inte håller.

Micke: Givetvis skulle det vara en chansning att ge Henderson chansen, skillnaden på att vara målvakt i United och i Sheffield United är enorm. Samtidigt skulle uppsidan vara enorm om det lyckas. Jag vill emellertid påstå att det också skulle vara en chansning att fortsätta med De Gea. Skottstoppning är hans paradgren och där visar avancerad statistik (Fbref) att han har varit medioker sedan VM.

https://twitter.com/deanhenderson/status/1272182452958748672

Gustav Brinck-Larsen: Romantikern i mig vill verkligen se Henderson nästa säsong, samtidigt ser jag inte vem som skall kunna köpa De Gea med hans nya kontrakt i nuläget, och att han skulle stanna och spela andrafiol ser jag som uteslutet. Henderson kommer också acceptera en ny utlåning till Sheffield United vilket skulle ge honom ytterligare en säsongs Premier League-rutin, vilket jag tror kan vara oerhört nyttigt i längden.

Marcus: United har ju ett enormt lyxproblem då det kommer till målvakterna. Dean Henderson är för bra för att vara reservmålvakt, men är han bra nog att stå 38 ligamatcher i ett lag som ska vara topp 4? Jag vill se David de Gea en säsong till, Henderson på lån och Sergio Romero som back up. Bakom de här tre är det en sällan skådad sillsallad.

Micke: Jag vill återvända till Gustavs poäng. Jag tycker inte att De Geas kontrakt ska vara en faktor. Bästa målvakten ska stå. Om Solskjaer tycker att Henderson är bättre än De Gea så blir det upp till De Gea att välja om han vill stanna för att bevisa att Solskjaer har fel eller lämna. Förmodligen finns det ingen klubb som vill matcha hans lön, men det är i så fall hans problem.

Gustav: Jag är egentligen enig om att De Geas kontrakt inte borde vara en faktor, men det brukar ju sällan fungera så. En spelare som sitter på en av lagets högsta löner får många fler chanser. Man måste vara Alexis-dålig för att till slut petas, och så dålig är ju inte De Gea. Men jag tror helt enkelt att Solskjaer därför gör det enkelt för sig och släpper Henderson på lån en säsong till, så skjuter han problemet framför sig.

Embed from Getty Images

Micke: Baserat på diskussionen antar jag att ingen vill att vi ska värva en ny förstamålvakt. Tittar vi bakom så har vi framför allt Romero med kontrakt över nästa säsong plus ett optionsår. Jag känner mig väldigt bekväm med den lösningen. Alternativet skulle väl vara en konkurrenssituation mellan De Gea och Henderson, men då föredrar jag nog att Henderson går på lån ett år till.

Gustav: Är enig i att Romero bör vara andramålvakt. Antingen bör Henderson lånas ut ett år till, eller så får vi försöka sälja De Gea.