Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tidiga lagrapporter inför Spurs; Dion McGhee lämnar

I kvällens nyhetssvep så bjuder vi på tidiga lagrapporter inför matchen mot Tottenham, mer om Marcus Rashfords vädjan som fick politikerna att ändra sitt beslut, information om hur presskonferensen inför matchen kommer att kunna följas och mer därtill.

Solskjaer hoppas alla kommer vara redo för första matchen

Ole Gunnar Solskjaer har pratat med media nyligt och säger att han hoppas att alla ska vara redo, men samtidigt säger han att spelare som inte varit skadefria innan uppehållet förmodligen inte kommer att vara redo för 90 minuters fotboll.

Embed from Getty Images

”Men nu har reglerna ändrats, vi kan använda fem avbytare och ha nio på bänken.

”Jag tror det är hjälpsamt för spelarna, efter att man varit borta så länge, gå in i tävlingsmatcher kommer vara utmanande för spelarna och vi måste se efter alla. Både med skador och kondition.” 

Detta säger Ole Gunnar Solskjaer i en exklusiv intervju till Uniteds egna media sidor.

Men även med detta sagt så ryktas det vara mycket troligt att Pogba och Rashford kommer att vara involverade i matchen i hög grad. Det sägs även att Eric Baily ska vara tillgänglig för fullt till matchen. Så Ole har en stark trupp att välja från inför matchen.

Nyheter runt Tottenham är som vi skrivit om tidigare att Dele Alli är avstängd sen tidigare.

Embed from Getty Images

Övriga spelare som hade varit skadade om matchen spelats innan uppehållet är Harry Kane, Moussa Sissoko, Steven Bergwijn och Heung-min Son alla dessa spelare var med i Tottehams träningsmatch mot Norwich. Så man kan väl lugnt påstå att Tottenham kommer kunna matcha en starkare trupp nu än vad de skulle ha gjort innan uppehållet. Även deras förstemålvakt Hugo Lloris sägs vara tillbaka i träning.

Ole Gunnar Solskjaer ska hålla en presskonferens inför matchen mot Tottenham imorgon klockan 11:30 svensk tid. Presskonferensen kommer hållas via video och sändas på United egna app.

Rashford är tacksam

Marcus Rashford har varit med i nästan alla nyheter de sista dagarna i England. Idag skriver BBC om deras intervju med Rashford.

Rashford säger: ”Det blir mer normalt med dagens fotbollsspelare av min generation att stå upp för det man tror på. Jag tycker bara att det är positivt för framtiden.”

Rashford ska ha blivit chockad av att regering ska ha ändrat på deras beslut.

”Det är en fin känsla men jag är glad att människors liv kommer att ändras till det bättre så det var det viktiga som jag försökte förändra.

”Det är uppenbarligen ett stolt ögonblick”

Efter allt detta så har Rashford blivit hyllad och inte bara i England utan världen över.

Dagens transferrykten

Idag så har ett nygammalt namn dykt upp i rykten kring United och det är ingen mindre än Chelseas Willian.

Embed from Getty Images

Willian var många gånger starkt ryktad till United under tiden Mourinho var tränare för United. Mourinho hade brassen som en av sina favoriter under sin tid i Chelsea och man kanske trodde att ryktena runt Willian och United hade nått sitt slut när Mourinho fick gå, men icke det. Idag så skriver France Footboll att United ska kolla på möjligheten att värva Willian då hans kontrakt med Chelsea går ut den 30 juni. Själv skulle jag ta detta ryktet med en nypa salt.

Jack Grealish

Aston Villa sägs hålla fast vid deras värdering av Grealish på 80 miljoner pund trots situationen med corona. Detta skriver i alla fall Daily Mail idag. Manchester United ska fortfarande vara klubben som leder jakten på Grealish. Men samtidigt ska Ed Woodward sagt att det vore orealistiskt att hålla fast vid dessa transfersummor trots corona.

Embed from Getty Images

Jadon Sancho

I dagarna ska Dortmunds tränare Lucien Favre ha sagt att Sancho är en av spelarna som mycket möjligt kan komma att lämna klubben i sommar enligt Sky Sports.

Just nu har Sancho två år kvar på sitt kontrakt med Dortmund. Om Sancho kommer lämna Dortmund så ska det finnas en klausul som ger Manchester City 15 procent av övergångssumman som Dortmund skulle få in.

Englands förbundskapten Gareth Southgate ska ha varnat Sancho att en flytt från Dortmund skulle komma att vara en utmaning för honom. Där man kan läsa mellan raderna att han då menar att han kanske kan få svårt att komma med till EM 2021 om han skulle byta klubb och inte lyckas där.

Embed from Getty Images

Men fortfarande ska det vara United i förarsätet på jakten efter Sancho även om klubbar som Chelsea, Liverpool, Real Madrid, Barcelona och även Manchester City ska finnas med i kampen.

Pau Torres och Joe Rodon

Idag skriver norska Tv2 att de tror att United kommer att verkligen överväga att värva Villareals 23 åriga mittback Pau Torres. De känner sig rätt säkra på att United ska gå hårt in för just Torres.

Embed from Getty Images

Längre ner i artikeln skriver de också att Joe Rodon, en 22 år gammal mittback från Wales, ska vara en mittback United kollar närmare på. Han ska ha en väldigt nära vänskap med en annan spelare som håller till i United, nämligen Daniel James. Så dessa två mittbackar ska vara med på Uniteds radar enligt norska Tv2.

Embed from Getty Images

Dion McGhee

Embed from Getty Images

Idag så meddelar Dion McGhee att han och Manchester United går åt olika håll i deras fortsatta karriärsteg. Vi på redaktionen skulle vilja önska Dion McGhee lycka till i fortsättningen av karriären.