Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Problem med Hawk-Eye; ”Grealish lämnar”

Embed from Getty Images

Fotbollen är tillbaka och därmed också Ole Gunnar Solskjaers möten med pressen. Managern mötte journalisterna virtuellt under torsdagsförmiddagen inför midsommaraftonens möte med Tottenham i London. Solskjaer fick diskutera Marcus Rashfords samhällspåverkan, Black Lives Matter och skadeläget i truppen. Utöver det rapporterar vi om gårdagens missöde med Hawk-Eye och en gnutta om Jack Grealishs framtid.

Solskjaes presskonferens

Det var ett tag sedan sist, men nu har Ole Gunnar Solskjaer åter hållit en presskonferens inför en match. Solskjaer höll presskonferensen via video och var av förklarliga skäl ytterst sugen på att åter komma igång med fotbollen. Vi återger här i stora drag vad managern sade under torsdagsförmiddagen.

  • Marcus Rashford har förändrat många barns liv den här sommaren. Det är värt mer än alla fotbollsmatcher Rashford kan spela.
  • Rashford har större genomslagskraft än många andra 22-åringar. Klubben har stöttat och kommer att fortsätta stötta hans gärningar.
  • Solskjaer tycker att spelare av idag får oförtjänt mycket kritik för att vara själviska. Hoppas att det ändrar efter Covid 19.
  • Black Lives Matter har kastat nytt ljus på kampen mot rasism. Det som hänt i USA ska inte kunna hända år 2020.
  • Axel Tuanzebe och Phil Jones kommer att missa matchen med skadekänningar. Alla andra ska vara tillgängliga.
  • Solskjaer välkomnar regeländringen som tillåter fem byten istället för tre samt nio avbytare istället för sju. Tror att det kan bidra till att hålla trupperna friska.
  • Paul Pogba och Marcus Rashford är tillgängliga, men med många matcher på kommande är det oklart hur mycket speltid de får.
  • Manchester United har erbjudit Angel Gomes ett nytt kontrakt och parterna ska ”inte vara långt från varandra”. Solskjaer önskar dock Gomes allt gott om han väljer att inte skriva på.
  • Solskjaer är mycket nöjd med att Odion Ighalo stannar i United. Anfallaren har gjort intryck både på och utanför planen.

Hawk-Eye inte felfritt

Gårdagens omstart av Premier League lär bli ihågkommen på många sätt. Vi kan välja att minnas att Arsenals möte med Manchester City blev den definitiva spiken i David Luiz Londonkista och så kan vi välja att minnas att det var kvällen då den så kallade Hawk-Eye-teknologin visade sig sårbar för första gången. Sheffield United hade en boll över mållinjen, något tv-bilderna klart visade, men domare Michael Oliver hänvisade till att han inte fått någon signal i sin klocka varpå han lät spelet fortgå.

Då det gäller användandet av VAR heter det att den teknologin inte ska användas för att avgöra huruvida en boll är över mållinjen eller inte då Hawk-Eye finns tillgängligt och ska vara betydligt mer exakt. Dale Johnson rapporterade efter matchen att Olivers klocka skulle ha krånglat och gett ifrån sig signaler först i paus. Det verkar dock inte stämma sett till det uttalande som kom från systemleverantören något senare. I det heter det att de sju kameror som bevakar mållinjen inte ska ha kunnat klargöra huruvida bollen var över linjen eller inte då de ”blockerats” av stolpen, målvakten och en försvarsspelare. Man menar också att det var första gången på över 9000 matcher som en liknande incident inträffade.

”Grealish lämnar i sommar”

Aston Villas mittfältare Jack Grealish är tillsammans med Jadon Sancho kanske den spelare som flitigast kopplas ihop med en flytt till Manchester United i sommar. Senaste källa att stämma in i kören kring Grealish är The Athletic som menar att man man fått uppgifter om att 24-åringen definitivt kommer att lämna Aston Villa när säsongen är över. Grealish sitter på ett kontrakt som går ut sommaren 2023 och kan bli dyr att lösa. Manchester United är, enligt The Athletic, den klubb som fortsatt ligger bäst till.

Embed from Getty Images