Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Registreringsdeadline 6 oktober; FFP-förändringar; Greenwood starkare

Glad midsommar på er! Innan vi drar igång matchdagsbloggen om några timmar skall vi rapportera om de senaste nyheterna kring Manchester United. Vi har bland annat fått en registreringsdeadline för sommarens transferfönster och ekonomiska lättnader för klubbar under pandemin. Än mer Unitedrelaterat kan vi berätta om en betydligt starkare Mason Greenwood, att Solskjaer söker ledaregenskaper från Paul Pogba, att United skänker pengar från ryggtryck samt lite spännande transferrykten.

Registreringsdeadline 6 oktober

UEFA har bekräftat att sista dagen för att registrera spelare inför nästa säsong kommer vara den 6 oktober i höst, och att de vill ha ett harmoniserat slut på sommarens transferfönster den 5 oktober. Detta uppger Simon Stone på BBC.

Financial Fair Play förändras tillfälligt

I samma artikel som den förra rubriken bygger på skriver Stone också om UEFA:s nödåtgärder för att ge klubbarna mer ekonomisk flexibilitet på grund av coronapandemin, något som även The Guardian skriver om.

UEFA förändrar Financial Fair Play (FFP) tillfälligt för att hjälpa klubbarna att neutralisera effekterna av pandemin. Normalt sett får en klubb så minus max 30 miljoner euro över en treårsperiod, så länge 25 av dessa miljoner täcks av en ägare. I och med pandemin kommer nu ägare tillfälligt att tillåtas skjuta till mer pengar till sina klubbar om så krävs, men de poängterar att det just bara är tillfälligt, för att neutralisera de oväntade inkomstbortfallen i pandemins fotspår och att klubbarna måste kunna visa att det beror på nedstängning som blev följden av pandemin.

2020 kommer inte heller blir bedömt under FFP:s standard, utan kommer istället att slås ihop med 2021 och de båda åren kommer bedömas som en enda räkenskapsperiod.

Greenwood starkare

Om det var något negativt man kunde säga om Mason Greenwood under hans första höst som A-lagsspelare i Manchester United så var det att han, helt naturligt, inte hade hunnit lägga på sig de muskler som en modern fotbollsspelare behöver ha. Det tre månader långa uppehållet skall dock ha gjort Greenwood gott, då han lagt på sig inte mindre än tre kg muskler och att han nu ser mer och mer ut som en man istället får en junior.

Enligt Laurie Whitwell på The Athletic skall det vara biceps, triceps och lårmuskler som Greenwood lagt på sig, och det skall inte ha varit en del av något avsiktligt träningsprogram, utan helt enkelt en effekt av mer styrketräning under den enskilda träningen som spelarna tvingats till under pandemin.

United skänker pengar från tryck

Under helgens Premier League-omgång kommer alla lag spela med Black Lives Matter på ryggen istället för spelarnas namn.

Mancheter United har nu tagit beslutet att alla inkomster från supportrar som vill trycka Black Lives Matter på sina tröjor kommer gå till organisationen Kick it Out, som jobbar mot rasism.

Man kan köpa online i Uniteds webshop, eller direkt i Megastore om man befinner sig i Manchester.

Solskjaer vill att Pogba blir en ledare

Vi har ytterligare en nyhet från Simon Stone på BCC att skriva om, gällande att Ole Gunnar Solskjaer vill se ledarskap från Paul Pogba på planen. Solskjaer säger att när fransmannen nu äntligen är skadefri så är han redo att spela både mentalt och fysiskt, även om det låter på Solskjaer som att det inte kommer bli 90 minuter till en början.

”Paul är en av de bästa mittfältarna i världen. Han är en VM-vinnare och vi vill ha det ledarskapet på planen.

”Nu när han är fit och tränar och är tillgänglig kan jag se på hans mentalitet och fokus att han är redo att spela igen.

”Om det är i 45 minuter den här gången, eller 60, vet jag inte men gradvis, under de närmaste månaderna, hoppas vi kunna arbeta honom upp till sitt bästa.”

Vidare skriver Stone att Uniteds ledarstab skall ha blivit uppmuntrade av vad de såg mellan Pogba och Bruno Fernandes i träningsmatchen mot West Bromwich, och att tillsammans med Scott McTominay, Fred och Nemanja Matic som alla har förbättrat sig så har mittfältet gått från att vara en svaghet till en styrka.

Transferrykten

Vi avslutar med lite transfersnack.

Jadon Sancho

Enligt Fabrizio Romao har United ännu inte gett ett officiellt bud för Jadon Sancho, något vi hört tidigare, men att Sancho skulle acceptera ett bud och att det enda riktiga problemet därför är transfersumman Dortmund kan komma att kräva.

Nuno Mendes

Från Sport Witness, som hänvisar till den portugisiska tombolatidningen A Bola, hämtar vi nyheten om att United fortsatt tittar på vänsterbacken Nuno Mendes, som idag fyller 18, från Sporting. Detta trots att det ryktas att han är överens med Sporting om ett nytt femårskontrakt.

Spelaren har samma agent som Bruno Fernandes, och trots att han bara gjort en A-lagsmatch hittills skall Sporting ha förhandlat in en klausul på 45 miljoner euro för spelaren. Huruvida United skall vara beredda att möta den är oklart.

Dion McGhee

Slutligen en spelare som lämnar United, Dion McGhee, som enligt Daily Star (saltkaret fram) lockat intresse från många klubbar, däribland West Ham, Watford och Rangers. Vi hoppas han hittar en lämplig klubb snarast.