Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United och Roma förhandlar; Sanchos huvud i Manchester; Hyllning till Rashford

Söndagens nyhetssvep får sätta punkt för midsommarveckan, som i allmänhet har handlat om återstarten av Premier League, och i synnerhet Manchester Uniteds kryss borta mot Tottenham. Mest fokus ägnas idag åt transferrykten, där framför allt Jadon Sancho och Chris Smalling är på tapeten.

Roma uppges förhandla med United

Chris Smalling lånades förra sommaren ut till AS Roma efter att Harry Maguire gjort intåg i truppen och tog över chefsrollen för backlinjen, som till och från varit Smallings. Ett något udda karriärsval har dock visat sig vara precis vad 30-åringen behövt för att få fart på saker och ting.

Lånekontraktet, som är skrivet på ett år, löper inom kort ut, men ska man tro de senaste rapporterna från Italien är engelsmannen angelägen om att stanna. Klubbarna sägs nu också förhandla om ett nytt låneavtal där det dessutom ska finnas en köpeoption inskriven som delar upp betalning över en tvåårsperiod.

Från början ryktades det om att United ville ha €25 miljoner för sin försvarare. En summa som nu istället väntas landa på omkring €17-18 miljoner.

Smalling har spelat 21 matcher och gjort två mål för Roma, som för tillfället placerar sig på en femteplats i Serie A.

”Sanchos huvud i Manchester”

Tja, kanske inte bokstavligen, men så uttryckte sig i alla fall den tyske journalisten, Heiko Wasser, i ett Twitter-inlägg under gårdagen när Borussia Dortmund tog emot RB Leipzig i Bundesligas sista omgång.

Sancho fanns nämligen inte med i startelvan utan fick istället se större delen av matchen från sidan. Wasser menar att 20-åringens huvud redan är i Manchester, närmare bestämt United.

Det är som bekant ingen hemlighet att engelsmannen ryktas till Old Trafford och att United är villiga att spränga banken för att ro en affär i hamn. Michael Zorc, sportslig direktör i Dortmund, säger dock att läget är oförändrat än så länge och att han tvivlar på klubbars köplust efter coronapandemin.

”I nuläget vill ingen klubb riskera något genom att göra en stor affär – inte ens i England.”

Hyllning från rivalen

Till sist, i dagens kortare variant av nyhetssvep, slänger vi in ett par ord från Jürgen Klopp, som passar på att hylla Marcus Rashfords politiska initiativ under veckan som gått.

22-åringen såg till att den brittiska regeringen ändrade sitt beslut om att ta bort gratis skolmåltider till barn över hela landet under coronapandemin, något som fick Liverpool-tränaren att lyfta på hatten.

”Det Marcus Rashford har gjort… jag kan inte respektera det nog. Det är otroligt, och nästa lite skamset att han skulle behöva göra det eftersom sådana här saker borde vara vedertagna. Men det fanns något att göra åt det och han gjorde det på ett fantastiskt sätt,” säger Klopp.