Tidiga nyheter inför matchen; De Gea får utstå kritik; Bellingham har bestämt sig

I veckans första nyhetssvep så bjuder vi på det senaste om truppen och onsdagens motståndare, att David De Gea fått utstå kritik samt att Jude Bellingham som ska ha gjort sitt val, och mer därtill.

Truppläget inför The Blades

Ja på onsdag så kommer United att återvända hem till Old Trafford där Europautmanaren Sheffield United (även kallade ”The Blades”) kommer på besök, och de får klara sig utan deras superlån från United, Dean Henderson, då låneavtalet inte tillåter att han spelar mot United.

Embed from Getty Images

Läget i Uniteds trupp inför matchen ska vara lite oklart i dagsläget. En spelare som såg ut att kliva av skadad i senaste matchen mot Tottenham är Uniteds svenska mittback Victor Nilsson Lindelöf, i dagsläget så ska det vara oklart om han kommer vara tillgänglig. Vi lär säkert få höra mer om detta på presskonferensen imorgon, klockan 11:30 svensk tid, som man kan följa på United egna hemsida ManUtd.com.

Embed from Getty Images

Luke Shaw pratade med media efter matchen mot Tottenham där han föreslog att Paul Pogba mycket troligt kan komma att starta mot Sheffield, vilket skulle innebära att han är i startelvan för första gången på nio månader.

Två spelare som också gjorde fina inhopp mot Tottenham är Mason Greenwood och Nemanja Matic och båda dessa ska hoppas på en plats i förstaelvan.

Nyheter rörande Sheffield, som har hunnit med att redan spela två matcher sedan omstarten av Premier League, är att de kommer få klara sig utan John Egan som åkte på två gula kort och där med blev utvisad i förlusten med 3-0 mot Newcastle. I mål väntas Simon Moore stå då Dean Henderson som sagt inte får spela mot United.

Jack O’Connell samt David McGoldrick är fortfarande oklart om de kommer vara tillbaka från skador.

Läs mer fördjupande om detta på United egna hemsida manutd.com.

Embed from Getty Images

ESPN skriver idag att Sheffield Uniteds tränare Chris Wilder tror att hans spelare har en poäng att bevisa sig mot United på onsdag, detta då de senast kollapsade i andra halvlek mot Newcastle, dock med en man mindre på planen.

”Om du kollar genom de senaste två matcherna så kan inte många höja handen och säga att de var på topp. Inte många lag är inne i rytmen, jag kan tänka mig att alla tränare säger likadant.

”Jag tror att vi kan slå de bästa lagen i världen på våran dag. Man måste ha inställningen och tron på att det går bara.” 

Detta säger Sheffields tränare Chris Wilder till ESPN.

Embed from Getty Images

Gary Neville om David De Gea

Sky Sports skriver idag att De Gea hade ett skuldens finger med i United kryss mot Tottenham. En gammal Untiedspelare som gick stenhårt åt De Gea är Roy Keane där han bland annat ska ha anklagat De Gea för att vara arrogant efter matchen, läs mer om Keanes åsikter i artikeln på Sky Sports.

Embed from Getty Images

Gary Neville säger dock lite mer lätta ord om De Gea.

”Han var den spelare United kunde lita på de senaste fyra åren, men han är inte densamma. Han har inte varit sig själv under en tid nu. När formen droppar i sex månader är det jobbigt men när det fortgår i ett år då börjar man bli orolig.

”Detta är nu en rättvis representation av att De Gea gör massor av misstag. Sådana som han aldrig skulle göra han var någon man fullt ut kunde lita på.”

Statistiken över målvaktstabbar som leder till mål i Premier League sedan 2018/19:

  • Martin Dubravka: 7 st
  • Bernd Leno: 7 st
  • David De Gea: 7 st
  • Jordan Pickford: 7 st

Så De Gea har tyvärr inte samma siffror som han skämt bort oss United supportrar med åren innan 2018/19.

Neville avlutar med att säga ”Han måste gå tillbaka till grunderna”

Embed from Getty Images

Så nu börjar diskussionen ännu mera att uppstå om det är De Gea eller Dean Henderson som ska ha förstaspaden nästa säsong.

https://twitter.com/MUFCScoop/status/1275083538149203968?s=20

Jude Bellingham

ESPN skriver idag att Bellingham ska ha bestämt sig för vart han vill flytta. Det ska inte vara England och United. De påstår att han nu ska ha bestämt sig för att gå till Dortmund i sommar.

Övergångssumman sägs landa på runt 20 miljoner pund. Bellingham ska inte kunna genomföra övergången förrän efter den 29 juni då han först då fyller 17 år och kan skriva på ett proffskontrakt.

Detta innebär i så fall att United som varit ute efter Bellingham ett tag nu ska vara ute ur leken.

Dortmund åt andra hållet

Ja nu skriver Luke Gardener från Express Sport på sin twitter att en annan spelare ska ha bestämt sig för att lämna Dortmund för att då istället gå till United, närmare bestämt Jadon Sancho.

Men samtidigt skriver han att Dortmund ska ha tro på att Sancho blir kvar i Dortmund en säsong till. Men dock ska Sancho vilja genomföra en övergång till just United.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS