Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Sheffield United 3-0

Embed from Getty Images

Fotbollen var äntligen tillbaka på Old Trafford under onsdagskvällen när United välkomnade ett annat United i form av Sheffield. Och det var hemmalaget, med en glödhet fransman tre gånger om i målprotokollet, som tog tag i taktpinnen och visade att man tänker vara med i sommarens slutspurt av ligan. 

Full fart från start

Efter krysset mot Tottenham på midsommarafton var ropen efter Paul Pogba och Mason Greenwood in i startelvan kraftiga. Ole Gunnar Solskjaer lyssnade och petade in de bägge i laget. Detta gjorde att det på förhand såg ut som en offensiv som skulle kunna utmana om ligatiteln alla dagar i veckan.

Det började också lovande. Redan efter ett par minuter stötte Anthony Martial in Marcus Rashfords hårda inspel. Och det kändes på något sätt så självklart, och så enkelt. Ledningen borde kort därpå varit utökad efter att samma duo återigen samarbetat sig fram till ett friläge. En situation undertecknad kan tycka att Martial borde förvaltat bättre, även om det var Rashford som avslutade anfallet, men lyckades slå knut på sig själv.

Sheffield såg tama ut och fick inte mycket uträttat i första halvlek, men det var också ett United som var påkopplade från början. Hemmalagets ledning borde i ärlighetens namn varit större med tanke på hur man gång på gång satte fart på bollen och ständigt hotade, där framför allt fötter tillhörande Pogba och Bruno Fernandes ofta satte trion längst fram i lägen.

Två minuter innan klockan tickade upp till 45 skulle dock tvåan komma, och det kändes skönt, nästan som en lättnad. Återigen var det Martial som var på hugget och styrde in ett inspel, denna gång från Aaron Wan-Bissaka. Det var egentligen bara en fråga om när United skulle hitta nätet igen, inte om. Tidigare har man ju de facto haft en förmåga att trappa ner på takten och slappna av i ledning och bjuda in motståndarna. Det såg vi inte skymten till idag, utan man bara fortsatte mala på.

Bästa elvan?

Som sagt, både Pogba och Greenwood tog plats i dagens elva, vilket gav United mer kvalitet, tyngd, och dynamik i spelet. Nog för att fransmannen inte spelade på högsta växeln, men likväl dikterade han spelet och hade till och från lekstuga när han tassade och tunlade förbi Sheffield-spelarna.

Greenwood hade en tämligen anonym tillvaro ute på högerflanken i första halvlek, men växte in i matchen alltmer i andra och var nära att, via Pogbas ben, skjuta in 3-0. 19-åringen är såpass anpassningsbar och intelligent i sitt spel att det nästan kvittar varifrån på planen han utgår, bara han spelar. Det är uppenbart att han för tillfället är det bästa alternativet ute till höger, oavsett vilka omständigheter som råder.

Ytterligare en spelare som inte fanns med från start senast var Nemanja Matic. Serbien, som innan uppehållet såg ut att ha hittat formen, fortsatte på inslagen väg och såg så där dominant ut som han brukade göra förr. Nu bjöd Sheffield inte upp till något vidare motstånd, men med Matic som sköld framför backlinjen kändes det mesta tryggt. Inte nog med att han, tack vare sin fysik, vinner mycket boll, han besitter även förmågan att driva densamma och stundom också kunna bjuda på ett tekniskt nummer. 31-åringen fortsätter visa att han, åtminstone säsongen ut, ska ha en cementerad plats i Solskjaers elva, vilken norrmannen idag prickade helt rätt med.

Hattrick hero

Avslutningsvis måste vi givetvis stanna till vid Martial, som ikväll slog till med ett hattrick. Att en och samma spelare gör tre eller fler mål i samma match för United hör idag inte till vanligheterna. Senast någon i den röda tröjan gjorde det i ligan var nämligen under Sir Alex Fergusons dagar. Då hette spelaren Robin van Persie.

Men skulle det hända så var det trots allt rimligt att det skedde idag. Man blåste på från början och ett tidigt mål från fransmannen satte i någon mån också standarden. Ibland kan han se ointresserad och till och med loj ut, men med spelarna runtomkring sig idag och ett boostat självförtroende ganska omgående skulle få fart på saker och ting.

Vid de två första målen högg han som en kobra på två inte helt enkla inspel och vid det tredje visade han upp typisk “Martial-kyla” när han chippade bollen över Moore i bortalagets mål. Vi får inte heller glömma förarbetet till målet som var en fröjd för ögat, inte minst Pogbas öppnande passning som Fernandes klackar vidare så att Martial och Rashford tillsammans kunde avsluta anfallet.

Frågan man ställer sig nu är givetvis om Martial kan rida vidare på den här vågen. Förtroendet har han uppenbarligen och självförtroendet gick inte ta miste på när han satt och smålog från läktaren efter att ha blivit utbytt. Vill det sig väl för 24-åringen kan det bli en rolig säsongsavslutning.