Vår ekonomi är solid; Old Trafford är redo; Tyst minut för Tony Dunne

Match ikväll, men först det senaste i nyhetsväg där Ed Woodward har gett ett uttalande om ekonomin, lite förutsättningar gällande Old Trafford inför kvällen, några sillyrykten samt att Marcus Rashford skaffat sig en agentur.

Vår ekonomi är solid

Från The Athletics Laurie Whitwell hittar vi dagens första nyhet, om ett uttalande Ed Woodward gjort kring Uniteds ekonomi nu under pandemin. Enligt Woodward går det inte att komma ifrån att de närmaste månaderna kommer vara tuffa för fotbollen, och att United inte är något undantag. Men han säger också att Uniteds ekonomiska grund är solid, förutsatt att vi håller ihop och förvaltar våra resurser noggrant. Då kommer United komma ur den här tiden med styrkan intakt.

Old Trafford är redo

Manchester United spelar hemmamatch ikväll, vilket blir den första hemmamatchen under pandemin och alltså den första matchen på Old Trafford utan publik. Klubben har gjort så gott de kan för att läktarna inte skall framstå som så tomma, se videon nedan för inspiration, där de klätt upp arenan med ansikten från mängder av supportrar.

Tyst minut för Tony Dunne

För ungefär tre veckor sedan dog Unitedikonen Tony Dunne, och kvällens match blir alltså den första hemmamatchen sedan han avled. Därför kommer en tyst minut hållas före matchen, och på East Stand kommer en stor banderoll finnas till hans minne.

Rashford och Roc Nation

Igår kom nyheten att Marcus Rashford skrivit på ett avtal med Jay-Z:s agentur Roc Nation, som skall ha stöttat honom under hans kamp för att påverka den brittiska regeringen vad gäller måltidskuponger för fattiga barn under sommaren.

Enligt Daily Mail skall avtalet ha skrivits på redan i april, men det var igår det gjordes offentligt. Agentur skall hjälpa Rashford med icke-fotbollsrelaterade saker, så som PR, marknadsföring, filantropi med mera. Rashfords bröder kommer fortfarande vara hans agenter vad gäller det som sker kring fotbollen.

Sillyrykten

Ingen dag utan sillyrykten, dessa är de vi har att bjuda på idag.

Benoit Badiashile

Från Sport Witness hämtar vi rykten om ytterligare en mittback, den här gången skall det vara Monacos 19-åringe Benoit Badiashile. Enligt Sport Witness skall United i tre års tid försökt knyta till sig mittbacken, som under säsongen gjort ett 20-tal matcher för Monaco, och Monaco sägs nu kräva ”mer än 15 miljoner euro”, vilket för en mittback som United tänkt köpa in till A-truppen får ses som ett rent reapris i dagens fotboll. Rennes skall också vara intresserade.

Jadon Sancho

Dagens Sancho hämtar vi från Tyskland via en norrman. Tydligen är budet idag att Dortmund släpper honom för 130 miljoner euro och att United är enda alternativet vid det priset. Samtidigt vill Dortmund försöka få honom att stanna med en löneförhöjning. Kort och gott, vi har hört det förr, och kommer höra det igen, tills den dag United får tummen ur och lägger ett officiellt bud.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS