Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

CAS-beslut på kommande; Mata uppe i 250; Moyes nobbade Thiago

Embed from Getty Images

Det är dagen efter match och vi samlar ihop smulorna som finns i nyhetsväg. Bland annat noterar vi att ett beslut från idrottens skiljedomstol rörande Manchester City är på väg. Det beslutet lär staka ut rätt mycket kring Manchester Uniteds öde denna säsong. Vi noterar också att United pytsat ut en del agentarvoden och att en viss spanjor jubilerade igår.

CAS-beslut att vänta

Manchester City går i väntans tider. Det har tidigare sagts att ett beslut kring klubbens överklagande av avstängningen från Europaspel ska komma under juli månad. Då tanken är att Premier League ska spelas klart innan augusti är det förstås en viss poäng i att beslutet kommer i tid för inblandade klubbar. Nu menar Pep Guardiola att beslutet är att vänta under ”de tio första dagarna i juli”. Med andra ord lär vi, om drygt två veckor, veta om femteplatsen i Premier League ger spel i Champions League i höst.

27 miljoner i agentarvoden

Manchester United betalade under fjolåret drygt 27 miljoner pund till agenter, detta enligt en sammanställning som BBC publicerat. Med det är United trea i Premier League där Liverpool och Manchester City är ”värst”. Tidsperioden som gäller är 1 februari 2019 – 31 januari 2020.

Embed from Getty Images

Lottning på söndag

På lördag spelar Manchester United kvartsfinal i FA-cupen. Noriwch väntar på Carrow Road och skulle United gå segrande ur den striden (det borde vi rimligen göra) så är man en av fyra bollar i tombolan på söndag kväll. Lottningen hålls i halvtid i mötet mellan Newcastle och Manchester City, vilket betyder att den borde dra igång kring klockan 20.15 svensk tid.

Mata jubilerade

Inhoppet i gårdagens möte med Sheffield United betydde att Juan Mata nådde en milstolpe som Manchester United-spelare. När han beträdde planen gjorde han det nämligen för 250:e gången tillhörandes United. Mata är tillsammans med David de Gea (396) och Chris Smalling (281) den spelare i dagens trupp som har flest matcher under bältet för klubben.

Moyes nobbade Thiago

Thiago Alcantara ryktades i tiderna till Manchester United. Nu menar Guillem Balague att Thiago bett sin agent om en övergång till Manchester United? Svaret från David Moyes, som då ledde United? Tack, men nej tack.