Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Smalling och Sanchez stannar i Italien

Embed from Getty Images

Manchester United har under onsdagseftermiddagen bekräftat på sin hemsida att lånen av Alexis Sanchez och Chris Smalling förlängs till den inhemska säsongens slut, istället för att de ska återvända till klubben idag.

Sanchez, som har spelat 19 matcher totalt för Contes Inter, har gjort ett mål och fyra assist i alla tävlingar. Han har haft fortsatta skadeproblem sen han lämnade United på lån, och kommer nu bli kvar i Italien till början av augusti då ligan beräknas vara färdigspelad.

Chris Smalling som har varit på lån i Roma sedan i höstas kommer också att bli kvar i Italien säsongen ut. Smalling har under säsongen varit en vital del av Romas försvarslinje och han har spelat totalt 30 matcher för klubben och på dessa gjort två mål samt även en assist. Han har varit väldigt omtyckt under säsongen av Romas egna fans.

Som vi skrev tidigare så gäller förlängningen av lånet bara till början av augusti och för de inhemska ligorna. Detta skulle betyda att i det stundande slutspelet i Europa League, där både Roma och Inter fortfarande är med, så ska spelarna inte vara med då det nya lånet bara gäller i de inhemska matcherna.

Ingenting är i skrivande stund officiellt om hur det kommer se ut nästa säsong. Om Smalling och Sanchez ska lämna permanent eller på nytt lån till respektive klubb kommande säsong, men det har ryktats från både Inter och Roma att de skulle vilja se över möjligheten att ha spelarna i deras klubbar nästa säsong.

Källa: Manutd.com.