Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Brighton & Hove Albion – Manchester United 0-3

Embed from Getty Images

Manchester United vann enkelt och bekvämt mot Brighton & Hove Albion igår kväll. Mason Greenwood inledde målskyttet med en fin liten soloprestation innan Bruno Fernandes satte två mål som gjorde att segern aldrig  var hotad. Sammantaget var det dock en bra laginsats och betygen landar därför så klart på den högre delen av betygsskalan.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Hade ingenting att göra matchens första 65-70 minuter, sedan tvingades han göra ett par räddningar för att Brighton inte skulle komma in i matchen. Och de räddningarna gjorde han med den äran.

Aaron Wan-Bissaka: 7

1 assist. Assistpoäng för andra ligamatchen i rad, om än att Greenwood skall ha all cred för det målett. I övrigt lika stabil som han alltid är, och det märkt att han trivs oerhört bra med Greenwood framför sig

Victor Lindelöf: 7

Stabil rakt igenom, men sattes inte heller på de största proven. Var till och med ute på några offensiva räder.

Harry Maguire: 7

Gjorde ett misstag med en dålig nedbröstning till Lindelöf, i övrigt superstabil och en ledare. Som sagt sattes United dock inte på de allra största proven sett över 90 minuter, varför de ännu högre betygen uteblir för våra mittbackar

Luke Shaw: 7

Utbytt 64. Varnad. Hans klart bästa insats nu under sommaren. Hade inte jättemycket att tänka på i defensiven, och offensivt var han med och drog igång ett antal anfall, varav ett gav Uniteds andra mål. Uppmuntrande om det fortsätter så här, även om detta inte räcker som högstanivå, han måste upp ytterligare ett antal nivåer.

Paul Pogba: 8

Utbytt 64. 1 assist. Så spelglad, så oerhört spelglad. Verkar trivas enormt med Bruno Fernandes lite framför sig och Nemanja Matic som defensivt ankare. Bara i första halvlek hade fransmannen 22 passningar in i offensiv tredjedel, och han fick också en assistpoäng till målet som gav 2-0.

Nemanja Matic: 8

Är det en renässans vi ser? Ja det verkar onekligen så, ty Nemanja Matic gör precis det han ska. Som jag skrev i gårdagns matchdagsblogg. “Han håller balansen och spelar mestadels enkelt, och de gånger han försöker spela svårt, ja då känns det som att han vet vad han gör. Ta hockeyassisten till Uniteds 3-0, en riktigt fin passning från serben är det som sätter fart på kontringen.”

Mason Greenwood: 8

1 mål, 1 assist. Var den som gjorde matchens första mål, mer eller mindre helt på egen hand. En assist till tredje målet också, och många fler fina aktioner. Bör ha spelat till sig högerplatsen för resten av den här säsongen.

Bruno Fernandes: 9

Utbytt 64. 2 mål. Portugisen fortsätter vara enormt viktig för United. Två mål igår, men skönt nog behövde han inte vara involverad i precis allt, som han på många sätt var under sin första månad i klubben. Och ja, detta är positivt, mycket positivt, då det betyder att fler spelare tar ansvar.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford: 6

Utbytt 78. Har fortfarande inte riktigt hittat det när spelet kommit igång. Var med i uppbyggnaden till andra målet, men vi saknar den riktige Rashford. Spred sina skott för mycket.

Anthony Martial: 7

Utbytt 78. Kom inte med i mål- eller assistprotokollet, men gjorde ändå en gedigen insats längst fram.

Brandon Williams: n/a

Inbytt 64. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 64. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 64. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel James: n/a

Inbytt 78. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Odion Ighalo: n/a

Inbytt 78. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!