Kontraktsförhandlingar med Pogba; United har pengar till Sancho; United vill bli av med Alexis

I ett sillytungt nyhetssvep pratar vi om att kontraktsförhandlingar med Paul Pogba och Mino Raiola skall ha inletts. Vi pratar dessutom om Jack Grealish, att United både vill köpa och sälja mittbackar, huruvida klubben har råd att spendera mycket pengar samt om Alexis Sanchez som kanske behöver välja mellan att tjäna mycket pengar och att tjäna skitmycket pengar.

Kontraktsförhandlingar med Pogba

Fler och fler journalister börjar nu skriva att Manchester United har börjat förhandla med Paul Pogba och hans agent Mino Raiola om en förlängning av fransmannens kontrakt. Det nuvarande kontraktet går ut sommaren 2022, klausulen på ett års förlängning inräknad.

De exakta buden från journalisterna är marginellt olika, men pekar alla ändå åt samma håll. Det verkar inte som att United har gett ett första förslag än, men enligt Fabrizio Romano har förhandlingarna med Raiola ändå börjat. Enligt Julien Laurens, en fransk journalist som skriver åt bland annat ESPN och BT Sports skall alla parter vara ”ganska optimistiska”.

Grealish lämnar Villa om de åker ut

Från The Telegraph och James Ducker får vi samma besked kring Pogba som ovan, att United (Ducker skriver specifikt Ole Gunnar Solskjaer) är hoppfulla om att Pogba skall skriva på ett nytt kontrakt.

Enligt Ducker kan detta dock innebära att chanserna att Jack Grealish kommer till United minskar, detta även om Aston Villa åker ur Premier League, vilket skulle göra att han kommer lämna klubben. Med Pogba, Bruno Fernandes, Nemanja Matic, Scott McTominay och Fred att välja på skall Solskjaer dock istället titta på att förstärka andra positioner. Han pekar i första hand på en högerytter, men också en central anfallare samt en mittback.

Mer om ny mittback

Från Sam Pilger på Forbes kommer ytterligare rykten om att United vill förstärka mittförsvaret. Man skall vara intresserade av en som tar platsen bredvid Harry Maguire, samtidigt som det är troligt att spelare som Chris Smalling, Phil Jones och Marcos Rojo säljs.

Enligt Pilger skall ytterbackspositionerna förmodligen inte tittas på, då Aaron Wan-Bissaka sannolikt är ligans bästa defensiva högerback och nu också börjar få utrymme att gå fram. På andra sidan skriver han att Luke Shaw visserligen inte utvecklats som man hoppades när han värvades 2014, men att han ändå har en imponerande stabilitet samt bra konkurrens från Brandon Williams.

Vidare spekulerar Pilger i att United kanske förväntade sig något mer från Maguire, men att han ändå hjälpt till att sänka snittet för insläppta mål markant. Den som får mest kritik är, föga oväntat, Victor Lindelöf, som ännu inte visat att han är en riktig toppmittback i United. Med potentiella försäljningar av Smalling, Jones och Rojo skulle Uniteds mittbackar alltså vara Maguire, Lindelöf, Eric Bailly och Axel Tuanzebe, vilket enligt Pilger gör det tämligen klart att United behöver åtminstone en ny mittback till nästa säsong.

Enligt Sport Witness håller Roma på att förhandla med United om att köpa just Chris Smalling, något vi vet att de är intresserade av efter hans succésäsong. Klubbarna skall dock inte vara riktigt nära att komma överens än.

United har pengar till Sancho

Det diskuteras väldeliga hur mycket pengar United faktiskt har att spendera i sensommarens transferfönster, som öppnar efter att Premier League är slut i slutet av månaden.

Från Laurie Whitwell på The Athletic får vi inte mycket svar, utan snarare fler spekulationer. ”Källor” (oklart vilka) säger enligt honom att United bestämt sig för att inte spendera mer än 50 miljoner pund netto i sommar, vilket alltså skulle innebära att om man vill köpa Jadon Sancho för 100 miljoner pund, ja då måste man också sälja spelare för 50 miljoner pund.

Whitwell skriver dock att United själva bestämt hävdar att de inte alls satt någon sådan budget, eftersom pandemin gjort marknaden såpass osäker. Att United påverkas ekonomiskt är självklart, men samtidigt har klubben så många intäktskällor att den samtidigt står stadigt. United skall dessutom ha ambitionen att minska luckan till Liverpool och Manchester City, varför man räknar med stora utgifter, men att annonsera att utåt skulle bara vara dumt.

United vill bli av med Alexis

Vi avslutar med ytterligare en nyhet från Sport Witness, som hänvisar vidare till italienska Gazzetto dello Sport, gällande Alexis Sanchez. Enligt artikeln skall United inte vara intresserade av att diskutera ytterligare ett lån av chilenaren, utan man vill bli av med honom för gott.

Han är nu utlånad till italienska ligan slutar, men i nuläget skall han inte spela Europa League-slutspelet i augusti, och United skall enligt artikeln inte vara intresserade av att ens diskutera att låna ut honom den perioden heller.

Som vanligt är det dock spelarens lön som ställer till det, då den är absurt hög och ingenting som Inter kommer kunna ta över. Det kan med andra ord bli så att Alexis får välja mellan att spela fotboll till lägre lön eller sitta på läktaren till hög lön. Hans kontrakt med United går ut 2022.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS