Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Aston Villa – Manchester United 0-3

Embed from Getty Images

Manchester United fortsätter på det inslagna vinnarspåret. På torsdagskvällen städade man av Aston Villa på Villa Park efter två mål i första halvlek och ett i andra. De offensiva delarna av United fick bekänna färg i första hand då motståndet visade varför man är en het kandidat för nedflyttning.

Manchester United hade övriga resultat att spela på när man vandrade in på Villa Park på torsdagskvällen. Uppåt i tabellen var läget hyfsat oförändrat medan det bakom United börjar falla bort lag i kampen om fjärde- och femteplatsen. Ole Gunnar Solskjaer matchade det lag han brukar matcha och det gick också som det brukar gå nu för tiden. United vann och man gjorde det med rätt stora siffror.

Aston Villa var inte det bästa lag United mött i sommar och det är rätt tydligt varför nykomlingen ligger där man ligger. Ändå var första 20-25 minuterna onödigt trevande från United och hemmalaget tilläts hålla en del boll. En billig straff och ett kanonskott från Mason Greenwood gav den nödvändiga ledningen i paus medan Paul Pogba stängde det hela efter den samma. A walk in the park till sist, varken mer eller mindre.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Ett skott på mål. Det var vad Aston Villa mäktade med över 90 minuter plus stopptid. Det fångade David de Gea i famnen. Spelade lite väl vågat med fötterna stundom (även om det var försvararna som bidrog till det också).

Luke Shaw: 6

Det är rätt svårt att sätta vettiga betyg på en backlinje som knappt prövas, men Luke Shaw är sett till motståndet hyfsat pigg på Villa Park den här torsdagskvällen. Kommer till ett inlägg som Bruno Fernandes borde ha förvaltat bättre.

Harry Maguire: 6

Han spelar, spelar och spelar den gode Maguire. Har en lugnare dag på jobbet än han hade mot Bournemouth och sätts inte på några större prov. Kändes med facit på hand som en match där han kunde ha vilat.

Victor Lindelöf: 6

Får fulla minuter efter att ha klivit av med vad som sades vara känningar i ryggen sist. Av det märktes intet nu och det är förstås positivt. Driver på rätt bra framåt mot ett lågt stående och temposvagt motstånd.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

Utbytt 66′. Fått höra att han är ligans kanske bäste defensive högerback. Idag försökte han framåt också. Borde ha skallat in ett mål i början av andra halvlek men kommer aningen feltajmad. Positionssäker. Utbytt med fog, han behöver vila han också.

Nemanja Matic: 6

Utbytt 66′. Den nykontrakterade serben är inte de stora känslornas man, men visst såg han aningen besviken ut då han vankade av planen efter 66 minuter. Gör det han är bra på. Riskminimerar och spelar enkelt. Hade inga problem alls med det här tempot.

Bruno Fernandes: 7,5

1 mål, 1 assist. Utbytt 71′. Bruno Fernandes fortsätter att göra skillnad. Fixar en synnerligen tveksam straff (inte hans fel att han får den förstås) och är säkerheten själv från elva meter. Står sedan för framspelningen på hörna fram till Paul Pogbas 3-0. Borde ha nickat in Shaws inlägg i första.

Paul Pogba: 7

1 mål. Paul Pogba ler åter då han spelar fotboll. Curlar in målet som definitivt stänger matchen i andra halvlek efter vad som såg ut att vara en väl inövad variant. Trivs så otroligt bra med Fernandes. Det talas om nytt kontrakt. Vi ska hoppas att det stämmer.

Marcus Rashford: 6

Svårast att sätta betyg på i United denna gång. Bidrar med sina uppoffrande löpningar och är svårläst för motståndarna, men. Rashford missar för mycket som det är nu. Kunde och borde ha gjort två mål men det stämmer inte i avslutsfasen.

Anthony Martial: 6,5

Utbytt 79′. Inget mål idag från Martial. En ribbträff var det närmsta han kom i ett läge som det kändes som om han skulle utnyttja. Får mycket beröm för skitjobbet han gör längre ner i banan nu, och det ska han ha. Ligger bakom Mason Greenwoods 2-0 på ett galant sätt.

Mason Greenwood: 7

1 mål, utbytt 79′. Han fortsätter att imponera, Greenwood. Sättet på vilket han krutar in 2-0 på stopptid i första är inget annat än ren och skär magi. Att i den åldern behärska det spel han behärskar är unikt. Det är bara att tacka och ta emot.

Brandon Williams: 6

Inbytt 66′. Kom in istället för Wan-Bissaka. Kanske är det där han ska vikariera, om nu Solskjaer envisas med att spela Shaw på vänstern.

Scott McTominay: 6

Inbytt 66′. In istället för Matic, märktes väl inte särdeles stor skillnad. Å andra sidan var det med 25-30 kvar som lagen spelade av matchen.

Fred: n/a

Inbytt 71’. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel James: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.