Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Det handlar om att fortsätta göra rätt saker

På lördagen har Ole Gunnar Solskjaer hållit presskonferens inför Manchester United match mot Southampton på måndag kväll. Det blev bland annat snack om Mason Greenwood och Marcus Rashford.

Förutom presskonferensen nås vi idag av det trista beskedet att Jack Charlton, bror till Sir Bobby, har avlidit.

Solskjaers presskonferens

Med en stundande måndagsmatch fick vi idag för ovanlighetens skull en presskonferens på en lördag. Ole Gunnar Solskjaer var förstås på gott humör.

  • DNA: ”Det handlar om att vinna,” säger Solskjaer. ”Men det handlar också om hur vi tar oss an matcherna. Du spelar med snabbhet, du spelar med kraft, du spelar utan rädsla, du tar risker, du har spelare med kvalitet. Det är fotbollsklubbens DNA.”
  • Greenwood: ”I den åldern har du så mycket energi,” svarar Solskjaer på en fråga om han behöver vara försiktig med hur han matchar Mason Greenwood. Om United har en ledig dag spelar Greenwood fotboll med sina kompisar istället.
  • Att Greenwood spelar så bra som han gör är ingen överraskning. Klubben vet vad den gör när den utbildar människor och spelare.
  • Rotation: Det finns spelare som är sugna på att spela men de som spelar gör det väldigt bra och då är det enkelt att inte göra många förändringar.
  • Nästa säsong: Planeringen inför nästa säsong pågår men det är mycket som är ovisst, till exempel hur lång tid det blir mellan den här säsongens slut och nästa säsongs början.
  • Solskjaer tror inte att det blir någon dramatisk skillnad inför nästa säsong oavsett om United spelar i Champions League eller Europa League då. Vissa beslut kan emellertid bli enklare eller svårare.

  • Kultur: Att det nu ska vara som förr, då Uniteds slogs om titlar, ville Solskjaer inte veta av. ”Det handlar om att fortsätta utveckla kulturen, fortsätta göra rätt saker, ta en match i taget, en dag i taget.”
  • Southampton: Solskjaer pratade positivt om Southampton och deras manager Ralph Hasenhüttl.

  • Rashford: Solskjaer är väldigt nöjd med Marcus Rashford, han får motståndarna att tänka. Anfallaren får beröm för löpningar som öppnar luckor för lagkamraterna.

  • Det blev inga frågor om läget i laget på presskonferensen, så vi utgår från att spelarna som har varit tillgängliga fortsatt är redo för spel.

Jack Charlton är död

På lördagen meddelas att Jack Charlton är död. Charlton blev världsmästare med England 1966 och vann ligan, FA-cupen, ligacupen och Inter-Cities Fairs Cup med Leeds under en mycket framgångsrik spelarkarriär. Han blev sedan en legendarisk förbundskapten för Irland, där han tog landet till VM 1990 och 1994 samt EM 1988.

Jack Charlton var storebror till Manchester United-legenden Sir Bobby Charlton och 1966 blev de båda bröderna världsmästare tillsammans.

”Väldigt tråkiga nyheter, en fotbollslegend och en gentleman,” sa Ole Gunnar Solskjaer på dagens presskonferens. ”Jag såg Norge spela mot Irland i VM 1994. Han var så passionerad när han pratade, det är tråkigt att höra.”

Våra tankar går till Sir Bobby och till Jacks familj. Jack Charlton blev 85 år gammal.