Hedersdoktorn Rashford; Utförsäljning i United; Datum för transferfönstret

I dagens nyhetssvep uppmärksammar vi att Marcus Rashford tilldelats titeln som hedersdoktor på University of Manchester efter sin välgörenhetsinsats tidigare i somras. Det blir även fokus på transfermarknaden, där det dels finns datum att förhålla sig till vad gäller öppettiderna, dels att United kan göra sig av med en rad spelare.

Rashford blir hedersdoktor

Marcus Rashford ställde sig mot den brittiska regeringen – och vann. 22-åringens initiativ om att behålla skolbarns uteblivna måltider under coronapandemin gick igenom i högsta instans, och nu uppmärksammas Uniteds anfallare ytterligare. Rashford kommer nämligen bli hedersdoktor vid University of Manchester för sin insats. I och med detta blir han den yngsta någonsin att få titeln vid universitetet.

”När man ser vilka som krönts tidigare blir man ödmjuk. Det är en dag av stolthet för mig och min familj,” säger han i ett uttalande till Sky Sports.

Och att han är i gott sällskap råder ringa tvivel om. Tidigare har bland annat Sir Bobby Charlton och Sir Alex Ferguson blivit hedersdoktorer vid universitetet.

Utförsäljning i United

Enligt The Telegraph uppges United vara villiga att lyssna på eventuella bud till en rad spelare under det kommande transferfönstret.

Ole Gunnar Solskjaer håller som bekant på att bygga och forma ett nytt United och ska därför vara öppen för att avyttra vissa spelare men också som en del i att finansiera nya värvningar.

Spelarna som nämns är Alexis Sanchez, som för tillfället är utlånad till Inter, Chris Smalling, även han utlånad men till AS Roma, Marcos Rojo, just nu i Estudiantes, Phil Jones, Jesse Lingard, och Diogo Dalot.

Att få till spelarförsäljningar i dessa tider kan dessutom bli extra viktigt för att kunna göra affärer in på grund av hur marknaden ser ut för tillfället, där den ekonomiska faktorn lär spela en stor roll i hur klubbar kan agera.

Med tanke på att United verkar ha siktet inställt på Jadon Sancho i Borussia Dortmund lär spelarförsäljningar av alla slag vara välkomna.

Datum för transferfönstret

Premier League har nu bekräftat att sommarens transferfönster kommer senareläggas på grund av coronapandemin och att ligan till följd av det också skjutits upp.

Man meddelar idag att fönstret kommer hållas öppet mellan tio veckor framåt efter det att säsongen avslutats. Mer specifikt mellan den 27 juli till 5 oktober.

En överenskommelse har även gjorts med Championship (EFL) där man beslutat att ett inhemskt fönster kommer vara öppet, vilket innebär att Premier League-klubbar och Championship-klubbar kan göra affärer sinsemellan. Det utesluter dock affärer endast inom Premier League.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS