Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Crystal Palace – Manchester United

Embed from Getty Images

Efter det onödiga poängtappet senast har United inte råd att tappa poäng borta mot Crystal Palace. Ett på pappret svårt motstånd som United ändå har haft relativt lätt för på bortaplan de senaste åren.

Omgång 36 och det återstår bara tre omgångar. Tre lag slåss om två platser men där United fortfarande har sakerna i egna händer. Och av någon märklig anledning har folk redan räknat in Chelsea som laget som kommer trea. Detta trots att det inte skulle förvåna om de inte tar någon poäng i de två sista matcherna då de ställs mot i tur och ordning, Liverpool och Wolverhampton.

Men aja. Det viktigaste är som sagt att United har sakerna i egna händer.

Manchester United

Embed from Getty Images

Vi tar avstamp i måndagens möte mot Southampton. Det var ett blekt United som trots allt hade chanser till att avgöra matchen, men som onödigt släppte in Southampton i matchen och efter ett dåligt försvarsspel långt in på stopptid även tillät Southampton att kvittera.

Kanske var det fel att starta med samma startelva ännu en gång? United har aldrig startat med samma startelva i lika många matcher i rad sedan 1993.

Och nu kommer det delikata. På torsdagen är mötet mot Crystal Palace där en trepoängare krävs. På söndag är det semifinal i FA-Cupen mot Chelsea. Hur ska Ole Gunnar Solskjaer och ledarstaben tänka och hur ska roterandet gå till? För det krävs väl ändå nu?

Mot Crystal Palace är jag tämligen övertygad om att David de Gea fortsätter i målet och att han får Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire och Victor Lindelöf med sig. Men det är desto mer osäkert på vänsterbacksplatsen.

Både Luke Shaw och Brandon Williams skadade sig senast och Ole Gunnar Solskjaer sa under onsdagens presskonferens att han kommer vänta in i det sista med bägge spelarna. Och att ingen av spelarna var med under tisdagens träning. Kommer ingen till spel är det en märklig situation. Som försvarare står både Teden Mengi och Ethan Laird och knackar på dörren. Och vi ska såklart också nämna Tim Fosu-Mensah.

Laird är en ytterback, men mer lagd åt höger. Men visst skulle han kunna gå in och göra ett jobb även på vänsterbacksplatsen? Jag är desto mer osäker ifall Solskjaer vill släppa in någon yngling i detta skede. Där också Fosu-Mensah verkar vara långt ifrån en plats i en startelva.

Utav ordinarie spelare ser jag det isåfall som mest naturligt att Victor Lindelöf får hoppa ut på vänsterkanten och då låta Eric Bailly bilda mittbackspar med Harry Maguire.

På det defensiva mittfältet tror jag att vi får se ett byte där Nemanja Matic vilas. Han har de två senaste matcherna sett uppenbart trött och sliten ut. Där står både Scott McTominay och Fred och bankar på dörren. Personligen tror jag att McTominay isåfall kommer in och isåfall spelar med Paul Pogba.

Framåt ser jag egentligen ingen anledning att ändra. Både Mason Greenwood och Bruno Fernandes hade sina två sämsta matcher sedan uppehållet men måste man också låta de ha det. Men efter en nyhet som kom under onsdagseftermiddagen på Uniteds egna hemsida kan det visa sig vara så illa att Mason Greenwood inte har återhämtat sig efter en fula tacklingen från Oriel Romeu. Men United stängde inte dörren för att Greenwood kan medverka. Och är han frisk ska han i mina ögon gå före Daniel James på högerkanten.

Marcus Rashford är given till vänster och bästa spelare i den senaste matchen, Anthony Martial fortsätter som anfallare. Odion Ighalo får snällt vänta tills på söndag.

Om jag tillåts bli lite personlig tror jag att det vore ett stort misstag att göra för mycket byten och att gå in och ”förstöra” för mycket. En sämre match (som United skulle ha vunnit) är inte hela världen. United är inget färdigt lag och det kommer dröja ett tag.

Sedan tidigare saknas Phil Jones och Axel Tuanzebe på grund av skador.

Möjlig startelva:

Crystal Palace

Embed from Getty Images

Crystal Palace håller sakta men säkert på att förvandlas till ett ganska intetsägande lag. Det med tanke på att man inte sticker ut i någon riktning rent spelmässigt, trots ett imponerande jobb från tränaren Roy Hodgson.

Man plockar sina poäng säsong efter säsong och får ändå anses ha etablerat sig på den här nivån. För det ska de ha beröm, men särskilt sexigt är det inte när Crystal Palace kommer på tal, namnet till trots.

Årets säsong är inget undantag och man var i princip klara för ytterligare en säsong i Premier League när det ofrivilliga uppehållet kom. I det läget hade man spelat in 39 poäng och kontraktet säkrat. Det får också sägas att det märks på resultatraden efteråt.

Det startade med vinst borta mot Bournemouth men därefter har man radat upp förluster. Med resultatraden 0-4, 0-1, 0-3, 2-3 och 0-2 är det inte med någon bra form man kommer till start på Selhurst Park under torsdagskvällen. Senaste förlusten kom i söndags mot nedflyttningshotade Aston Villa.

Som vanligt i Crystal Palace är det Wilfried Zaha som är den stora stjärnan även om han målmässigt har haft en svag säsong med enbart fyra gjorda mål.

Annars är Jordan Ayew bäste målskytt med nio mål på det kontot.

Nej, det är inget skräckinjagande Crystal Palace vi möter som till synes har checkat ut från säsongen. Men visst skulle de vilja förstöra för Manchester United. För de har de ändå kapaciteten för.

På skadelistan för Crystal Palace saknas definitivt Gary Cahill, Jeffrey Schlupp och James Tomkins på grund av skada. Saknas gör också Christian Benteke då han är skadad.

Möjlig startelva:

Historik

Det var faktiskt Crystal Palace som vann höstens möte på Old Trafford vilket kom som en ordentlig kalldusch för United då man startat säsongen starkt med fyra poäng på de två första matcherna.

Men vi sikta in oss mer på matcherna på Selhurst Park sedan Crystal Palace tog klivet upp till finrummet inför säsongen 2013/14 ser det betydligt ljusare ut för United.

Det har blivit sex vinster utav sju möjliga och den sjunde slutade oavgjort. Detta i en kaosartad tid av Uniteds historia.

Om vi ska det ända från historieskrivningens början så har United och Crystal Palace ”bara” mött varandra 56 gånger. 37 av gångerna har United vunnit. Elva gånger har matcherna slutat oavgjort och åtta gånger har Crystal Palace vunnit. Sett till bara tiden i Premier League var höstens möte den första gången Crystal Palace vann mot United.

Visste ni att…

 • Det var på Selhurst Park och mot Crystal Palace som Eric Cantona sparkade en rasist.
 • Selhurst Parks arkitekt Archibald Leitch var med och ritade upp Old Trafford.
 • Wilfried Zaha förut tillhörde Manchester United och att det var från Crystal Palace Aaron Wan-Bissaka värvades. Fast det visste ni sen innan väl?

Matchfakta

Crystal Palace
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 36
Tid: Torsdagen den 16 juli 2020, 21.15
Plats: Selhurst Park, London
Teve: V Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Jones (skadad, slutet juli)
 • Tuanzebe (skadad, september)
Tveksamma:

 • Shaw (fot)
 • Williams (huvud)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 5:e16-11-861-3559
Borta:7:e6-5-622-1923
Bästa målskytt: Martial, Rashford (16)
Disciplin: 63 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V24/6Sheffield UHPL3-0
V27/6NorwichBFA2-1[3]
V30/6BrightonBPL3-0
V4/7BournemouthHPL5-2
V9/7VillaBPL3-0
O13/7SouthamptonHPL2-2
[3] Efter förlängning.

Crystal Palace

Skador:

 • Cahill (lår, inget datum)
 • Schlupp (skadad, inget datum)
 • Tomkins (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • Benteke (första matchen av tre)
Position: 14:e11-9-1530-4542
Hemma:14:e6-4-714-1722
Bästa målskytt: Ayew (9)
Disciplin: 57 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V20/6BournemouthBPL2-0
F24/6LiverpoolBPL0-4
F29/6BurnleyHPL0-1
F4/7LeicesterBPL0-3
F7/7ChelseaHPL2-3
F12/7Aston VillaBPL0-2

United mot Palace

Totalt: 5637-11-8105-50
Premier League: 2116-4-141-10
Borta: 2313-6-440-28
SENASTE MÖTENA
V2018-03-05BPL3-2
O2018-11-24HPL0-0
V2019-02-27BPL3-1
F2019-08-24HPL1-2
SENASTE BORTAMATCHER
O2015-10-31BPL0-0
V2016-12-14BPL2-1
V2018-03-05BPL3-2
V2019-02-27BPL3-1

Domare: Graham Scott

Assisterande: Lennard, Eaton, fjärdedomare: Stroud, VAR: Hooper, assisterande VAR: Garratt.
M
PL 2019/20:1956322
PL 2018/19:1737015
PL totalt:691844716
Snitt (2018-20):2,60,080,080,19
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:4400
Dömt Palace:4121