Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ben Hockenhull klar för Brentford

Embed from Getty Images

Manchester United meddelade under torsdagseftermiddagen att den unge mittbacken Ben Hockenhull lämnar klubben för spel i Brentford. 

Ben Hockenhull fanns bland spelarna som listades i Manchester Uniteds juniortrupp när listorna över kontrakterade spelare släpptes i slutet på juni. Hockenhull kom, efter att juniorsäsongen ställdes in på grund av Covid-19, överens med United om ett tredje scholarshipår men lämnar nu för spel i Brentford. United meddelar på sin hemsida att ett antal klubbar visat intresse för 18-åringen och att man hjälpt till att hitta en ny klubb.

Det att United gjort så indikerar att Hockenhull hör till gruppen spelare som United med största sannolikhet hade friställt efter säsongens slut. Lärlingskontraktet som skrevs efter att säsongen avbröts kan därför anses ha varit en teknikalitet, inte en indikation om att man såg Hockenhulls framtid på Old Trafford.

Hockenhull kom till United som nioåring och gjorde totalt 22 framträdanden för juniorlaget de två senaste säsongerna. Han spelade mittback när United slog ut Wigan med 2-1 i FA Youth Cup i slutet på februari. Hans sista match i röd tröja blev mötet med Sunderland den 7 mars.

Vi önskar Ben Hockenhull lycka till i framtiden!