Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Premier League-säsongen 2020/21 inleds den 12 september

Premier Leagues aktieägare (det vill säga klubbarna) har idag beslutat att säsongen 2020/21 ska inledas lördagen den 12 september. Huruvida det faktiskt blir spel för Manchester United den helgen återstår ännu att se.

Vi börjar med detaljerna från Premier League. Säsongen inleds alltså den 12 september medan den sista omgången spelas den 23 maj. Vidare meddelar ligan att schemaläggningen för övriga inhemska turneringar ska diskuteras med FA och EFL.

EFL:s tre divisioner (Championship, League One och League Two) kommer också att inledas den 12 september med sista omgången helgen 8-9 maj, meddelar ligan.

Så långt inga konstigheter men det finns saker som rör till det. Champions League-finalen 2021 ska spelas lördagen den 29 maj. Därmed kan FA-cupfinalen inte, som annars är brukligt, spelas helgen efter ligaavslutningen.

Av mer brådskande natur är att Europa League-finalen i år spelas den 21 augusti (med Champions League-finalen dagen efter). Det är bara tre veckor före Premier League-premiären. På den tiden ska spelarna hinna ha semester och sedan ska en försäsong klaras av. Den ekvationen går givetvis inte ihop.

Därför, menar BBC:s Simone Stone, att det diskuteras huruvida klubbarna som är involverade i Europaspelet ska få inleda sina säsonger senare. Detta har även förts på tal tidigare. Samtidigt medför det givetvis ett mer komprimerat spelschema för de klubbarna men vi lever i en tid där kompromisser måste accepteras.

En potentiell kompromiss är att vissa klubbar inte behöver ställa upp i ligacupen. Men cupen är en stor inkomstkälla för EFL, så det är ingalunda någon självklar kompromiss.