Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dortmund letar ersättare till Sancho; Shaw missar Tyskland; Gomes intresserar Lille

Embed from Getty Images

Det är dagen efter 2-0-segern mot Leicester och vi syr ihop det viktigaste i nyhetsväg. Det mesta kretsar som vanligt kring Jadon Sancho, men vi rapporterar också om ny klubb för Aurora Mikalsen, om att Angel Gomes kan dra till Frankrike och om Luke Shaws vrist. 

Sanchosvepet

Inte en dag och inte ett nyhetssvep utan att vi nämner Jadon Sancho. Denna måndag är inget undantag och den här gången inleder vi med  The Times som rapporterar att Borussia Dortmund eventuellt börjat förbereda sig på ett liv efter Sancho. Tyskarna ska, enligt tidningen, vara ute efter Lilles offensiva mittfältare Jonathan Ikone. Fransmannen ska ha ett utgångspris på drygt 41 miljoner pund, vilket är halva summan av det Dortmund sägs begära för Sancho.

Tror vi Ronan Murphy, till vardags på Goal, så räcker 80 miljoner pund ingenstans. Murphy hänvisar till sin Bild som menar att Dortmund sagt nej till ett bud på 98 miljoner euro från United. 98 miljoner euro motsvarar drygt 89,5 miljoner pund.

James Ducker, som normalt hör till de mer pålitliga engelska journalisterna, menar att Murphys och Bilds uppgifter inte stämmer och att någon formell kontakt mellan klubbarna inte ska finnas, än.

The Athletic tar även de upp Sancho i en av sina artiklar så här dagen efter 2-0-segern mot Leicester. Laurie Whitwell är inne på att Ole-Gunnar Solskjaer nu gjort sitt jobb och att bollen nu kastas över till Ed Woodward och Matt Judge inför nästa säsong. Champions League-platsen ger andra förutsättningar att värva spelare och nu är det upp till Woodward och Judge att lösa Sancho, bland annat.

Shaw borta säsongen ut

Luke Shaw, som skadade sig i hemmamötet med Southampton och fick utgå då, blir borta resten av säsongen. Shaw drog på sig en vristskada som i initialskedet inte sades vara särdeles allvarlig. Nu står det dock klart att han missar Uniteds Europa League-äventyr i Tyskland (ja, vi ska slå ut LASK också) i augusti. United kom med nyheten i samband med gårdagens möte med Leicester och upprepar i sin artikel på den egna hemsidan att Axel Tuanzebe även han missar resten av säsongen.

Mikalsen till Tottenham

Målvakten Aurora Mikalsen, som plockades in av United inför fjolårssäsongen och som fick lämna klubben i sommar, blir kvar i England. Under måndagen meddelade Tottenham att man skrivit ett säsongslångt kontrakt med den 24-åriga norskan.

Gomes till Lille?

En spelare som också lämnade United tidigare i sommar är Angel Gomes. Idag rapporterar Get French Football News att nästa adress för Gomes kan bli Lille i franske Ligue 1. Enligt uppgifterna ska Lille ha bestämt sig för att man vill ha Gomes och man hoppas slutföra en deal ”så fort som möjligt”. Då Gomes kontrakt gått ut med United går han gratis om en överenskommelse nås.