Europaspelande lag får vila; Klopp pratar gott om Sir Alex Ferguson; Dagens transfersnack

I dagens nyhetssvep så bjuder vi på nyheter inför säsongen 2020/21, TV-matcher som inte kommer sändas likt avslutningen av säsongen 2019/20, Klopps goda ord till Sir Alex Ferguson och så avslutar vi med dagens transfersnack. 

Europaspelande lagen från 2019/20

Premier League är som vi alla vet över för denna säsongen och nu återstår bara europaspel för United och även tre till Premier League-klubbar, i form av Manchester City, Chelsea och Wolves.

Nu skriver Sky Sports att dessa fyra lag som spelar i Europa efter att de interna ligorna är över ska få längre vila innan de inleder säsongen 2020/21. Premier League ska inleda säsongen 2020/21 den 12 september och då kommer de som går längst i europaspel inte att hinna få så mycket vila om man ska börja om i början av september.

Premier League ska nu se över möjligheten att dessa fyra lag ska få en garanterad 30 dagars vila från deras sista match innan de ska inleda den nya säsongen i ligan. Detta ska de diskutera på deras nästa möte som är schemalagt den 6 augusti, det väntas komma med ett beslut om detta efter det.

Så detta kan innebära att om man går till Champions League final som spelas 23 augusti så kommer man först få spela i Premier League den 22 september och det är 10 dagar efter den första omgångens planerade start av kommande säsong.

Europa League som United är med i ska finalen spelas den 21 augusti och skulle United gå hela vägen till finalen så får man först spela igen den 20 september i Premier League som är 8 dagar efter första omgångens start för nästa säsong.

TV-matcher 2020/21

Nu under sista delen av Premier League-säsongen från omstarten så har man kunnat se alla matcher live på tv både i England och Sverige och det kan jag tycka har varit väldigt trevligt.

Men nu ser det ut som att kommande säsong inte kommer att sändas likadant som förra slutade. Idag skriver The Times att tv-matcherna inte kommer att sändas som det var i slutet av denna säsongen, även fast matcherna kan komma att spelas bakom stängda dörrar.

Nu ska Premier League sätta stopp på att alla matcher ska kunna ses live, det ska nu återgå till att bara vara hälften av matcherna som ska kunna ses live i tv.

Jürgen Klopp

Klopp som har blivit utsedd till årets tränare i Premier League säsongen 2019/20 har pratat gott om Manchester Uniteds legendariska tränare Sir Alex Ferguson samtidigt som Sir Alex Ferguson har sagt några goda ord om Klopp. BBC Sport har gjort en artikel om detta, läs den här.

Embed from Getty Images

Klopp ska ha ringt till Sir Alex Ferguson mitt i natten då de firade titeln. Samtalet ska ha lydigt enligt följande från Sir Alexs sida.

Sir Alex: ”Det var välförtjänt.

”Prestationsnivån av ditt lag var otrolig. Din personlighet rinner rakt genom hela klubben. Jag förlåter dig för att du ringt mig halv fyra på morgonen för att berätta för mig att du vunnit ligan – Tack ska du ha!”

Embed from Getty Images

Klopp ska ha sagt att han är extremt förtjust att ha blivit utnämnd till årets tränare och att det är en titel som stark förknippas med Sir Alex Ferguson som han verkligen beundrar mycket.

Klopp säger så här: ”Jag vet att det inte är 100 % uppskattat att som Liverpooltränare att beundra honom (Sir Alex Ferguson). Han var den första brittiska tränaren jag träffade och vi hade en frukost tillsammans. Det var länge sedan och jag är inte säker på om han kommer ihåg det, men jag kommer komma ihåg det för alltid för mig i detta ögonblick var det som att möta påven.”

Läs hela artikeln här på BBC Sport.

Dagens transfersnack

Tidigar har det raporterats en del om att Uniteds utlånade målvakt Dean Henderson ska ha intresserat Chelsea då de letar en ny målvakt att utmana om förstaspaden eller rent av ersätta Kepa Arrizabalaga som Frank Lampard inte verkar vara helt nöjd med under säsongen då han bitvis varit petad av Willy Caballero.

Idag skriver Sport Witness att det inte ska finnas någon från Chelsea som tagit kontakt med United om att värva Dean Henderson från United. Så de menar just nu att Henderson inte är ett alternativ för Chelsea.

Försäljning av spelare i United

The Times skriver idag att det svåraste för United denna sommar/hösts transferfönster ska vara att hitta köpare av spelare som de kanske vill bli av med. Där de främst ska syfta på Alexis Sanches med flera där till.

Jadon Sancho

Redan igår började det komma uppgifter om att United fått ett bud på Sancho nedslaget av Dortmund och att det ska ha legat på 98 miljoner euro. Men ungefär lika snabbt som det kom rykten om detta kom det mera rykten om att det inte ska ha inkommit något bud från United till Dortmund.

Sen så har The Telegraph skrivet en artikel om att United ska hålla sig lugna runt Sancho situationen då båda parterna ska vara angelägna om att få till en övergång av spelaren.

United ska vara lugna och inte känna sig pressade att stressa fram en övergång nu då de säkrat Champions Leaguespel inför nästa säsong.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS