Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gomes nya klubb(ar)?; United och Roma inte överens; Månadens spelare

Embed from Getty Images

Ur söndagens nyhetsutbud plockar vi ut att Angel Gomes, som nyligen lämnade klubben, ser ut att ha hittat en ny klubbadress. Vi tar oss även till Italien och tittar till Chris Smallings situation, där det för tillfället ter sig att United och Roma ännu inte verkar vara överens om i vilkas händer 31-åringens framtid ligger. 

I övrigt uppmärksammas en rysk förmåga som United haft ögonen på och som nu gjort avtryck i sitt hemland. Juli månads spelare har även korats…

Gomes till Frankrike (och Portugal)?

Angel Gomes lämnade som bekant Manchester United när hans kontrakt gick ut den sista juni. 19-åringen valde att inte förlänga sitt avtal med klubben, där det högst troligt handlade om att Gomes inte kunde garanteras någon säker plats i truppen, speciellt med tanke på vilka offensiva namn som redan finns och vilka som även ryktas in.

Enligt rapporter från portugisisk media kan nu mittfältaren hamna i franska Lille, för att sedan lånas ut till just Portugal och Boavista under nästa säsong. Affären väntas bli klar inom de närmaste dagarna, enligt A Bola.

Artikeln har i detta fall återgivits av 90min.com.

Smallings framtid

Det råder fortsatt oklarhet vad gäller Chris Smallings framtid, i alla fall om vi ska tro Angelo Mangiante på Sky Sports.

Den italienske journalisten skriver att United och Roma ännu inte har nått någon överenskommelse för engelsmannen och att det mesta i nuläget tyder på att spelaren återvänder till United.

Precis som United är Roma ett av 16 lag kvar i Europa League, där man ställs mot Sevilla. Mangiante menar dock att Smalling inte kommer figurera i den matchen.

Ryss på radarn

Må vara ett långskott och en spelare som inte särskilt många har någon vidare koll på, vilket är helt förståeligt. Vi uppmärksammar hur eller hur att den 15-årige ryssen, Sergey Pinyaev debuterade för sitt Chertanovo i den ryska andraligan under gårdagen och utmärkte sig dessutom med en assist.

Koppling till United? Ryssen har tidigare provtränat med klubben vid flera tillfällen. Återstår att se om Pinyaev blir ett namn att lägga på minnet i framtiden.

Månadens spelare

Mason Greenwood har röstats fram till juli månads spelare i Manchester United. 18-åringen har stått för en riktig genombrottssäsong och har i stora delar flugit fram efter uppehållet. Under juli månad pangade Greenwood in fyra mål och spelade samtliga ligamatcher från start.