Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Manchester United och Inter överens om Alexis Sánchez

Embed from Getty Images

Sent på måndagskvällen kom förhållandevis trovärdiga uppgifter från Italien rörande Alexis Sánchez. Uppgifterna gör gällande att Manchester United och Inter är överens om en permanent övergång för spelaren i fråga. 

Snacket kring en eventuell, permanent, övergång till Inter för Alexis Sánchez har intensifierats under senaste veckorna, utan att det hela egentligen konkretiserats från trovärdigt håll. Under måndagskvällen kom dock uppgifter som får oss att reagera. Fabrizio Romano brukar ha rätt i allmänhet och när han kör sitt ”here we go” i synnerhet. Det är just det italienaren gjort ikväll. Romano menar att Manchester United och Inter är överens om en permanent övergång för Sánchez och att det hela ska vara ”helt klart”.

Det hela ska handla om en överenskommelse där Inter inte betalar någon övergångssumma för Sánchez, men där man å andra sidan betalar hela spelarens lön. Just lönen har varit det stora problemet kring en permanent övergång tidigare. Inter har helt sonika sagts vara ovilliga att betala den lön Manchester United betalat och för att en övergång skulle bli av ville man från Milano att United skulle stå för en del av kostnaderna.

Nu verkar det som om det hela går i lås enligt vad som får sägas vara en rätt udda modell där Sánchez enligt Romano ska tjäna 7 miljoner euro per år som Interspelare. Ole Gunnar Solskjaer signalerade tydligt med utlåningen att han inte såg Sánchez som en framtida Unitedspelare och det att United väljer att släppa spelaren gratis talar sitt tydliga språk, även om en stor lönepost förstås försvinner.

Som vanligt då det gäller spelarövergångar får vi lov att vänta på en bekräftelse från endera klubben, men det verkar nu vara tämligen klart att Alexis Sánchez fortsätter sin karriär i Inter.