Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens med Lingard: Spelarna vill vinna titeln

United står inför omstarten av Europa League nu på onsdag. Ole Gunnar Solskjaer har hållit en presskonferens tillsammans med Jesse Lingard inför matchen mot LASK.

Utöver presskonferensen så bjuder vi på det senaste övergångsryktena och lite om de nya reglerna som UEFA kommit med.

Solskjaers presskonferens

Hur viktigt är Europa League? Ole: ”Man vill vinna alla matcher man spelar och nu är vi fyra matcher ifrån att vinna titeln. Laget har utvecklats, så nästa steg är en titel. Vi vill vinna.”

Lingard: ”Vi är en klubb som ska vinna titlar.”

Vad betydde ditt mål för dig Jesse? Jesse: ”Det har inte varit min bästa säsong, men man vill komma tillbaka så bra som möjligt från de. Så klart ett mål ger en självförtroende.”

Ole: ”Man såg hur mycket de betydde för alla och Jesse. Jag är säker att vi ska få se en bättre sida av honom, de gör vi på träning.”

Hur mycket betyder matchen för er mot LASK? Jesse: ”Alla matcher måste man imponera och hjälpa laget så mycket som möjligt. Det mest viktiga är laget ändå.”

Ole: ”Spelarna vill spela. vi går in för att vinna turneringen och lyfta bucklan.”

Hur kommer startelvan se ut? Ole: ”Axel (Tuanzebe) kommer vara tillbaka tidigt i september och lika så Luke (Shaw), de borde vara redo till ligan igen. Jesse kommer att starta. Resten av laget kommer inte vara så olikt sig från senast mot LASK. Vi vet att vi måste göra en bra match.”

Frågor runt transferfönstret. Ole: ”Alla övergångar tar sin tid. Jag har inga nyheter nu. Så fort vi har nyheter kommer vi uppdatera er.”

Är snabbheten på dina mittbackar ett problem? Ole: ”Vi försöker alltid förbättra truppen och jag tycker vi har varit rätt stabila bakåt under säsongen.”

Hur ser ni på att gå hela vägen och truppvila? Ole: ”Jag hoppas att vi får starta nästa säsong lite senare om vi går hela vägen. Vi ska ge spelarna tid att vila.”

Jesse: ”Alla spelare är duktiga på att förbereda sig själva. Vi får två veckor vila om vi går finalen och det räcker för oss.”

Hur viktig är första titeln? Ole: ”När man vinner sin första trofé som spelare blir man hungriga på flera. Så det är viktigt”

Hur har ert spelsätt förändrats sen Ole blev tränare? Jesse: ”Det är olika vid olika tränare, United har alltid varit offensiva och spela snabbt. Lite så vi gör nu. men de beror på tränaren.”

Ole: ”Alla tränare gör olika och finns inga rätt och fel. Man blir influerade av de man tränats under innan.”

Att göra mål har varit ett problem för dig? Jesse: ”Jag har alltid gjort mål i de undre lagen. Jag tränar mer och får hjälp av mina tränare med mina avslut.”

Ole: ”När man gör mål får man självförtroende och Jesse är en som stannar extra efter träningar för å träna mer och få mer hjälp.”

Hur är Smallings chanser att få vara kvar? Ole: ”Chris har visat sig värdefull denna säsongen för Roma. Han har fått visa att han är tillräckligt bra. Nu kommer han tillbaka och han har visat att han kommer vara värdefull för laget.”

Hur får du de fokuserade efter 5-0?  Ole: ”Det är en match man vill vinna och spelarna är professionella nog för att motivera sig.”

Kommer ni kunna spela utan press för CL? Ole: ”Vissa spelare njuter av pressen och såklart vill vi komma till nästa steg och vinna något med detta laget. Alla spelare vill vinna titlar.”

Är en titel viktigt för en ung trupp? Ole: ”När man är hos United så är det två saker som har betydelse, vinna och utvecklas. Så klart vi vill vinna.”

Embed from Getty Images

Uppdatering av regelboken

Embed from Getty Images

UEFA har i dagarna publicerat lite uppdateringar runt några regler i regelboken. Vi ska försöka att förtydliga de här för er.

Regel 14: straffsparkar:

  • En överträdelse/regelbrott av målvakten straffas inte om en straffspark missar målet eller studsar tillbaka från målet (utan att målvakten vidrört bollen) om inte regelbrottet tydligt påverkar straffsparkaren.
  • Om målvakten utför en överträdelse/regelbrott enligt ovan så får han en muntlig varning först. Sker det igen blir det ett gult kort direkt.
  • Straffsparkstagaren straffas om målvakten och sparkaren förolämpar varandra exakt samtidigt.

Regel 1o: Bestämma resultatet av matchen:

  • Gula kort och varningar kommer inte längre att bäras med in till straffsparkar, om matchen behöver avgöras med hjälp av straffläggning.

Så detta innebär att ingen spelare går in med varningar i straffläggningar nu mera. Men skulle nu den otroliga händelsen att någon lyckas dra på sig två gula under en straffläggning så blir de utvisade.

Hoppas ni fick lite mer klarhet över de nya reglerna. Läs mer om detta på UEFAs hemsida.

Chris Smalling

Ole sa som sist på presskonferensen att Smalling har bevisat sig och han kommer vara värdefull för klubben. Men man kan tycka att det är konstigt att United inte låter Smalling spela klart säsongen för Roma då de låter Sanchez spela klart för Inter.

Övergångsrykten

Det ryktas att United ska vara i förhandlingar med Benoit Badiashiles agenter. Men att de även ska vara sena in i denna förhandling på samma sätt som de vi skrev igår om att Gabriel Magalhaes agenter var i förhandlingar med United men att Napoli ska vara i längre gångna förhandlingar.

Embed from Getty Images

Men i Badiashiles fall ska det vara Bayern Leverkusen som leder förhandlingarna med spelaren. Men detta ska inte hindra United för att gå in i jakten på spelaren.

Dagens Sancho

The Times skriver att ingen mindre en Jadon Sancho själv ska vara hoppfull om att United och Dortmund ska komma överens om en övergång för att han själv ska vilja gå till United.

Embed from Getty Images

The Times skriver att det längre inte ska vara någon stor barriär mellan klubbarna i förhandlingen. Detta då United ska vara villiga att möta Dortmund närmare deras krav. De ska vara med ett bud på 70 miljoner euro direkt och sedan tillägg på 30 miljoner euro och även 20 miljoner. Dock ska fortfarande inget vara accepterat mellan klubbarna.