Nyhetsexplosion om Sancho; Varningar nollställs; Sanchez på väg bort

Sent igår kväll smällde det till med information om Jadon Sanchos övergång till United från en hel drös olika brittiska journalister. Vad var det som hände egentligen? Det och mycket mer i dagens nyhetssvep.

Nyhetsexplosion om Sancho

Ja vid tiotiden igår kväll hände det något. Plötsligt twittrade Simon Stone, Simon Peach, Rob Dawson, James Ducker, Laurie Whitwell och David Ornstein (och kanske någon mer som jag missat) ut i princip exakt samma sak; att United är beredda att lämna förhandlingarna med Dortmund gällande övergången av Jadon Sancho på grund av orealistiska krav från Dortmund. United sägs anse att den övergångssumma och den lön det pratats om inte tar coronaviruset in i beräkningen.

Den deadline det pratats om, som skall vara den 10 augusti, skall även den vara orealistisk och en snabb lösning ses som osannolik. Det skall inte heller vara klart med det personliga kontraktet för Sancho i United.

Sammantaget var detta vad som kom från de brittiska journalisterna igår kväll.

En liten stund efter att de brittiska journalisterna, som man ju kan undra var de fick sin helt samstämmiga information ifrån, twittrade tog Bilds Christian Falk och ”Here we go”-gurun Fabrizio Romano även de till twitter, i något som måste tolkas som svar uppgifterna från England.

Falk var kortfattad, och skrev att Sancho och United visst är överens om ett kontrakt med en megalön fram till 2025, men att Dortmund insisterar på att man skall ha 120 miljoner euro för spelaren.

Även Romano, som citerade en tweet från Jan Åge Fjørtoft (som i sin tur citerade Falks tweet, ja det är lite rörigt), skriver att det personliga kontraktet redan är klart, men att det är upp till klubbarna som behöver tid – och att det inte finns någon deadline för när det behöver vara klart utan att förhandlingarna sker dag för dag. Från Fjørtoft ser vi också att Dortmund fortfarande vill ha 120 miljoner euro totalt, men att det skall förhandlas om initial övergångssumma, avbetalningar över hur många år, hur det skall finanserias och så vidare. Man måste vara tålmodig avslutar norrmannen.

Från idag hämtar vi ytterligare lite information, och det är från BBC:s Simon Stone samt Sky Sports Kaveh Solhekol.

Stone skrev under morgonen återigen att Dortmund vill ha klart övergången före den 10 augusti, och att United hotar med att lämna om priset inte reduceras – men han lägger också till att det är standardförhandlingar. Man vill helt enkelt sätta press på den andra klubben att vika sig något.

Från Solhekol, som vi inte litar riktigt lika mycket på som de andra journalisterna vi nämnt, hämtar vi att Dortmunds position om 120 miljoner euro inte skall vara förhandlingsbar, men att 120 miljoner inte heller kommer hända i det nuvarande ekonomiska klimatet.

Sammantaget känns det väldigt mycket som att United igår ”läckte” information till engelska journalister för att få ut budskapet att man är beredda att släppa affären, det kom lite väl synkroniserat från dem för att vara något annat. Generellt har United genom åren ofta använts av andra agenter och klubbar för att trissa upp priser och löner på deras spelare, frågan är om United kan göra det motsatta nu för att få Dortmund att sänka sitt pris?

Vi lär få anledning att återkomma i denna transfersaga snart igen.

Varningar nollställs i Tyskland

Vi släpper Sancho för idag, och kan istället berätta om att varningarna som hittills delats ut i säsongens Europa League stryks efter åttondelsfinalerna, detta eftersom kvarts- och semifinalerna nu spelas som en match istället för dubbelmöten.

Normalt sett stryks varningarna efter kvartsfinalspelet, detta eftersom att det då är två semifinalmatcher kvar före finalen och man behöver dra på sig tre varningar för att bli avstängd, och sedan ett antal år vill UEFA inte att spelare skall riskera att missa en final på grund av att man samlat på sig tre varningar över tid.

Sanchez på väg bort

Vi fortsätter med en nyhet från James Ducker, som påstår att det är troligt att Alexis Sanchez övergång till Inter blir klar idag onsdag. Vi har inte sett det från några andra källor, så vi tar det med en liten nypa salt, men helt omöjligt att det blir klart idag är det inte.

 

Ingen Dalot på träning?

Simon Peach twittrade igår att han inte såg Diogo Dalot träna inför kvällens match mot LASK. Ethan Laird, Teden Mengi och James Garner skall dock ha kommit ut på planen efter att först ha spenderat tid i gymmet. Ethan Galbraith som är medtagen i truppen till Tyskland skall börja träna med A-laget senare i veckan, när han får enligt protokollet för covid-19.

Federico Chiesa till United?

En kort notis från footballitalia säger att United lagt ett bud på 55 miljoner euro på Fiorentinas Federico Chiesa, som också ryktats till bland att Juventus och Inter. 22-åringen gjorde tio mål i Serie A säsongen som gick.

Angel Gomes farväl

Dryga månaden efter att han inte valde att skriva på ett nytt kontrakt med Manchester United har Angel Gomes nu lagt ut en farvältext och -video på sin Instagram.

View this post on Instagram

It’s took me a while because it’s not been easy to put my emotions into words. Sadly the time has come to end a beautiful chapter that has been my life for 14 years. Being from Salford, Manchester United is all I have ever known. I went from playing on my estate, pretending to be Wayne Rooney to being in the academy And doing the same. May 21st 2017 I made my premier league debut for the club of my dreams aged 16 replacing the legend himself ‘Wayne Rooney’. I want to thank every single individual at the club for the help and encouragement I received, from the very first time I signed at the club. I want to thank all the coaches from every age group that looked after me from 6 to now. To all the kit men, Kath the receptionist, The media team, the security, the staff at the cliff, the staff at Littleton road, the staff at Carrington to the cleaners, you all played a part in getting me to where I am today. It is time I take the next step in my career, I hope you can all be proud off what I go on to achieve. I wish the club and everyone involved the best of luck, you will all be missed more than you can imagine. I also want to thank the fans, your SUPPORT hasn’t gone unnoticed. Once a RED always a RED 🔴🔴🔴 UTID Angel Gomes

A post shared by Angel Gomes (@angel.gomes10) on

Grattis Fulham

Slutligen säger vi grattis till Fulham som igår blev klara för Premier League efter att ha besegrat Brentford i kvalet. Måtte vi slippa 81 inlägg mot dem framöver.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS