Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – LASK Linz 2-1

Embed from Getty Images

Returmötet mot LASK blev exakt så osexigt som man hade kunnat ana på förhand. Med ett 5-0 försprång och ett tråkigt luftande av startelvan är det mest frågetecken som skrivs ut efter matchen. Trots vinst med 2-1.

Den första halvleken glömmer vi gärna. Lågt tempo och ett Manchester United som helst av allt inte hade spelat under kvällen gjorde sitt bästa för att tråka ut teve-tittarna.

I den andra halvleken small det desto mer. Den för dagen i mitt tycke bästa United-spelare Jesse Lingard kvitterade kort efter att Wiesinger gett bortalaget ledningen med ett drömmål.

Anthony Martial hoppade in med sex minuter kvar av ordinarie speltid och skapade mer på den tiden än vad många andra offensiva spelare gjorde på 90 minuter. Det var också fransmannen som gav United vinsten med 2-1 med ett mål i 88:e minuten.

Bredden och spelidén saknas

Embed from Getty Images

United ställde som väntat upp med en hel del rotation i startelvan. Alla ordinarie spelarna förutom Harry Maguire (och möjligtvis Brandon Williams) fick starta på bänken och det var upp till reservspelarna att försöka ta chansen.

Men som de inte tog chansen. Förutom Romero som inte går att lasta för någonting och Jesse Lingard var det ingen som tog tillvara på startmöjligheten. Med det i åtanke är det inte heller särskilt troligt att Lingard får starta i nästa omgång, men en plats längre fram på bänken har han nog spelat in sig på.

Men annars såg det ut som vi har vant oss vid. Daniel James springer och springer, men gav aldrig några bra bollar till Odion Ighalo som flera gånger uppgivet slog ut med händerna efter ett misslyckat inläggsförsök.

Juan Mata såg exakt lika ringrostig ut som man hade befarat, även om det blev ett par assist. Likaså Scott McTominay och Fred som inte kom ut till sin rätt på defensivt mittfält.

Med det vi såg under kvällens match vore det ett grovt misstag från tränarstaben ifall de lät rotationsspelarna fortsätta spela i Europa League, om man nu är ute efter att vinna turneringen. Det är trots miljarder kronor lagda på spelare en alldeles för dålig truppkvalité som United sitter inne på.

Kanske är det dags för de som gapar efter att Jadon Sancho inte behövs för att Mason Greenwood slagit igenom att sluta gapa. Manchester United behöver kvalité i bredden och därmed basta.

Men ska inte Manchester United oavsett vad spela bättre hemma mot LASK? Jo, absolut. Och där kommer spelidén in. Visst, United har en spelidé och den har man visat under stora perioder av återstarten. Men den är också väldigt individanpassad. Mycket är upp till att den individuella kvaliteten ska sätta avgörandet och det är där som Bruno Fernandes, Paul Pogba, Marcus Rashford och co är så viktiga.

Men så fort United inte spelar med det laget ser man begränsade ut och det finns ingen tydlighet i någonting.

Men ska du verkligen dra så stora växlar av en ”obetydelselös” match mot LASK? Nej, men det handlar inte bara om den här matchen. Det var till stora delar det här Manchester United vi fick se under hösten och i FA-Cupmötet mot Norwich efter uppehållet där även då stora delar av startelvan vilade.

Det här är den enskilt viktigaste grejen för Ole Gunnar Solskjaer att få bukt med. Att sätta en så pass tydligt spelsätt att en rotationselva ska kunna gå in och veta hur man ska spela. Det får inte bara vara upp till Bruno och Pogba att vrida och vända och hitta ytor på egen hand. Annars kommer vi aldrig vara nära att vinna en ligatitel.

Var är ungdomarna?

Embed from Getty Images

Nu tillhör jag den personen som är den allra största motståndaren till slentriangnällandet av att ungdomarna inte får chansen. Det hörs från varenda klubbs supportrar i  hela världen. Men om man nu emellanåt pratar upp den egna akademin, hur i hela kan de inte får chansen mot LASK då?

Varför ska James Garner sitta på bänken och varför ska inte Teden Mengi starta före Harry Maguire. Det är någonting jag inte förstår.

Inför matchen sa Solskjaer till Uniteds egna kanaler att om man fick en bra start på matchen var chansen stor att några av de yngre skulle få spela.

Med en 5-0 ledning. Hemma mot LASK. När om då ska man inte få chansen?

Köpenhamn nästa

Det stod redan innan matchen klart att United skulle ställas mot FC Köpenhamn vid ett avancemang. Ett motstånd United självklart ska vinna mot. Jag tror att United kommer ställa upp med ordinarie lag, för allt annat än avancemang vore ett fiasko.

Ska vi avsluta lite positivt?

Manchester United har spelat fotboll och Manchester United har vunnit. Ibland är det en av få ljusglimtar man kan ta med sig från ett returmöte av en åttondelsfinal i Europa League.