Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Alexis Sánchez klar för Inter

Embed from Getty Images

Manchester United har precis bekräftat att Alexis Sánchez nu är klar för Inter på permanent basis. Chilenaren, som lämnar United på fri transfer, har signerat ett treårskontrakt med den italienska klubben.

Det var i januari 2018 som Sánchez anslöt till United i en bytesaffär med Henrikh Mkhitaryan. Tiden i United blev emellertid ingen succé. Efter 18 matcher under debutsäsongen och 27 under andra säsongen, där han bidrog med 5 mål totalt, lånades han inför den här säsongen ut till Inter. I Italien har det gått bättre – Sánchez har bidragit med 4 mål och 9 assists på 30 matcher – och nu blir övergången alltså permanent.

United noterar inte att det rör sig om en fri transfer men Inter bekräftar detta på sin hemsida. För United är det ändå positivt att bli av med Sánchez stora lön.

Värvningen av Sánchez kommer oundvikligen sammanfattas som en av de sämsta affärerna i klubbens historia. Det funkade inte för spelaren och det funkade inte för klubben.

En slags återförening skulle kunna ske redan den 21 augusti. Detta ifall både United och Inter tar sig till final i Europa League, något båda klubbarna är favorit att göra. I så fall får United också återstifta bekantskapen med Romelu Lukaku och Ashley Young.

Vi önskar Alexis Sánchez lycka till i framtiden.