Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppdatering från Solskjaer; Dagens datum

Det blir ett kort nyhetssvep där vi får en uppdatering från Ole Gunnar Solskjaer och det blir en resa längs minnenas allé. 

Uppdatering från Solskjaer

På måndag är det som bekant kvartsfinal i Europa League mot FC Köpenhamn.

När Manchester United utan problem gick vidare från åttondelsfinalen mot LASK Linz var det med ett starkt roterad elva och Ole Gunnar Solskjaer har sagt till Manchester Uniteds officiella kanaler att det kommer bli förändringar i startelvan mot Köpenhamn.

Victor Lindelöf saknades helt mot LASK, men det handlade bara om vila och han kommer vara tillbaka mot FCK. Som mittbackspartner lär Lindelöf som vanligt få Harry Maguire, enligt Ole Gunnar Solskjaer.

”För det första, han är desperat efter att spela och han är kapten. Det finns en orsak till att han är kapten: han vill alltid spela och han är alltid redo för att spela. Han missade en match, kanske två matcher under matchen med lite sjukdomar. Jag tycker han blir bättre för varje match han spelar. Han kommer få vila sig efter den här turneringen, så det är ingen anledning att oroa sig”.

Sedan tidigare har det stått klart att både Luke Shaw och Axel Tuanzebe inte kommer åka med till Tyskland där återstoden av turneringen spelas. Däremot är Phil Jones åter tillgänglig för uttagning.

Ole Gunnar Solskjaer kommer att hålla i en presskonferens inför matchen under söndagen.

Den här dagen

Vi har ett helt gäng spelare som just den 8 augusti gjorde sina första framträdanden för Manchester United.

Vi börjar med Javier ”Chicharito” Hernandez som på den här dagen för tio år sedan spelade sin första tävlingsmatch för United.

Vi fortsätter längs minnenas allé och hittar att det var på pricken fem år sedan som både Sergio Romero och Matteo Darmian gjorde sina debuter.

Och det var tre år sedan som Victor Lindelöf och Nemanja Matic gjorde sina första matcher.

Vi avslutar med vår nuvarande lagkapten Harry Maguire, som värvades på den här dagen för ett år sen. Något som Manchester Uniteds officiella Twitter-konto uppmärksammar med en liten film.