Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stoney höjer kraven; United behöver sälja för att värva dyrt; Lottat i EFL Trophy

Säsongen är nästan officiellt, det är bara FA Youth Cup som släpar efter. Trots det kommer nästa säsongs turnering börja innan nuvarande är avslutat. Det blir också lottning i EFL Trophy och Casey Stoney sätter högre krav inför nästkommande säsong. Det blir även lite transfermarknad och Tahith Chong. 

Stoney höjer kraven

Manchester Uniteds tränare Casey Stoner har pratat med Charlotte Duncker på nättidningen Goal.

Huvudvinkeln i texten är att United har genomfört tre nyförvärv, men att det har varit en svårt att värva på grund av rådande pandemi.

Casey Stoner menar att man är nöjda med att ha värvat Ivana Fuso, Ona Batlle och Lucy Staniforth men att det har varit svårt.

”Vi hade såklart gjort en lista på vilka spelare vi ville titta närmare på under året. Att vi har fått alla dem, vore att ljuga. Men det handlar inte om finanser utan om spelarreferenser.”

”De kanske inte ville byta land, så det är skillnad vem du är ute efter. De tre vi har varit ute efter, de vi verkligen ville ha, har varit en nyckelbit av vår rekryteringsprocess.”

Vidare menar Casey Stoney att nyförvärven kommit in bra i laget och sätter lite krav på laget inför kommande säsong.

”För att kunna komma in i topp tre behöver vi vara mer konsekventa. Vi tappade poäng mot lagen vi inte ska tappa poäng mot om vi vill vara där. Vi behöver vinna mer och vi behöver fler hållna nollor. Vi behöver en högre vinstprocent, mer hållna nollor och för att göra det behöver vi utveckla våra spelare och utveckla vårt lag.

Lottat i EFL-Trophy

För andra året i rad kommer Manchester United att ställa upp i EFL Trophy där gruppspelet kommer genomföras under hösten.

I enkelmöten kommer United att möta Salford City, Rochdale och Morecambe. Extra kul med just Salford där flera gamla United-legendarer är delägare.

Det handlar som bekant om en turnering där United måste matcha minst sex U21-spelare och där man maximalt får ha med två stycken spelare äldre än 21 år som inför säsongen har gjort mer än 40 seniormatcher. Men lagen som United möter kommer att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Förra säsongen gick United rent i gruppspelet innan man åkte ut mot Tranmere Rovers i utslagsrundorna.

För Uniteds del kommer Neil Wood, precis som förra året att leda laget.

Gruppspelet startar 8/9 september.

United behöver sälja för att få loss mer pengar

Om det ska bli fler stjärnvärvningar efter Jadon Sancho kommer Manchester United att behöva sälja spelare. Det menar i alla fall James Robson på Evening Standard. Även om Jadon Sancho ser ut att vara väldigt långt ifrån att värvas till Manchester United.

Det är lite det som är märkligt i den här artikeln. Utgångspunkten i den är att Sancho kommer värvas och att United för att kunna värva ytterligare en spelare i den prisklassen kommer man att behöva sälja spelare.

Och det handlar om de spelare som är i den så kallade frysboxen, eller som redan är utlånade. De namn som nämns är Chris Smalling, Marcos Rojo, Andreas Pereira, Jesse Lingard, Diogo Dalot och Phil Jones.

Att United inte har råd med två stora värvningar under fönstret beror också på att värvningen av Bruno Fernandes gjordes med det här övergångsfönstrets pengar.

Chong menar att han inte presterade bra nog

Tahith Chong gick som bekant för några dagar sedan på ett säsongslångt lån till Bundesligaklubben Werder Bremen. Enligt den tyska tabloiden Bild, där vi får hjälp med översättningen från Sport Witness, var Werder Bremen rädda för att någon annan klubb skulle hinna före med att få den unge holländarens signatur.

Chong har redan hunnit installera sig hos sin nya klubb och genomförde även en intervju med Bild där han erkänner att han inte presterade bra nog i Manchester United.

”Jag spelade i Europa League, då måste du prestera. Jag måste titta på mig själv och säga: Jag gjorde inte så bra som jag ville göra. Så jag var tvungen att fortsätta jobba och se om jag kan göra det bättre om ett år eller två.”

Han pratade också om att han ser Bundesliga som en bra liga att utvecklas i.

”De är en stor klubb i Tyskland som kan hjälpa mig utvecklas. Jag har alltid varit en fotbollsnörd. Jag har kollat på allting, inklusive Werder. Klubben hade många holländska spelare, så som Eljero Elia. Jag hoppas jag kan spela mycket. Men jag vet inte så mycket om staden Bremen än”.

FA Youth Cup 2020/21 startar i september

Engelska Fotbollsförbundet, FA, har gått ut med att 2020-21-års säsong av FA Youth cup startar måndag 7 september, då både kvalet och den första omgången av turneringen har lottats. United är inte med i någon utav dessa lottningar.

Säsongen 2020-21 kommer att starta innan säsongen 2019-20 är slut, då man fortfarande inte kommit igång efter corona-uppehållet. Man har hela tiden menat att säsongen kommer att spelas klart, men fortfarande har inget datum för Uniteds semifinal mot Chelsea kommit.