Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Nytt femårskontrakt för Dean Henderson

Manchester United meddelar ikväll att målvakten Dean Henderson har signerat ett nytt femårskontrakt med klubben. Kontraktet kommer givetvis med ett optionsår.

Enligt Sky Sports kommer Henderson den kommande säsongen slåss med David de Gea om målvaktströjan i United. Givet hur nyheten meddelas och hur både Henderson själv och Ole Gunnar Solskjaer uttalar sig ser det verkligen ut att bli så. Vidare menar Sky att målvakten får 120 000 pund i veckolön.

Henderson, 23 år, har varit Unitedspelare sedan 14 års ålder. Han har dock inte spenderat så värst mycket tid i klubben de senaste åren, med lånesejourer i Stockport, Grimsby, Shrewsbury och Sheffield United. De två senaste säsongerna har han spenderat i Sheffield United. Den gångna säsongen höll han nollan 13 gånger i Premier League och han blev nominerad till årets unga spelare.

Dean Henderson säger:

Vägen framåt som jag har följt de senaste fem åren har varit fantastisk för min utveckling och den ovärderliga lånesejouren i Sheffield United har varit en del av det.

Målvaktsavdelningen i United är är briljant, det finns tre målvakter av högsta klass som har uträttat så mycket i sporten och jag ser fram emot att jobba med gruppen. Tilliten som managern och klubben har visat mig med det här kontraktet betyder mycket för mig och kommer att fortsätta min utveckling som målvakt.

Jag kommer att göra allt för att förbättra mig varje dag så att jag kan spela så många matcher som möjligt för den här fantastiska klubben.

Nu ser jag fram emot att ansluta till det engelska landslaget och sedan förbereda mig för säsongen som kommer.

Ja, visst låter det som att Henderson nu är i United för att stanna?!

Ole Gunnar Solskjaer:

Vi är jätteglada att Dean har signerat hans nya kontrakt. Han hade ännu en fantastisk säsong i Sheffield United, där han skaffade sig massor av erfarenhet och växte både som spelare som person.

Dean är en fantastisk ung målvakt med attityden och arbetsviljan för att fortsätta förbättra sig varje dag.

Vi är i en stark position med målvaktsavdelningen och det ger oss konkurrensen om platserna som vi vill ha i truppen. Dean är ännu ett exempel på den sortens spelare som har kommit fram genom akademin och verkligen förstår vad det betyder att vara i Manchester United.

Vi ser alla fram emot att arbeta med Dean och fortsätta utveckla hans talang.

Ja, nog låter det som att Henderson är i United för att stanna.