Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Det ser extremt lovande ut

Sheffield United v Manchester United - Premier League

Uniteds målvaktstalang Dean Henderson har återigen signerat ett nytt kontrakt med Manchester United. I denna frågeask går vi igenom våra tankar om det.

Dean Henderson skrev på ett nytt kontrakt i augusti 2019, för att nu skriva på ett nytt i augusti 2020. Dina spontana tanker om det?

Victor Laag: Att det visar att United ser Dean Henderson som en målvakt att satsa på, trots att David de Gea är en av Uniteds målvakter. Det kan även vara en del att skrämma bort andra intressenter, där framförallt Chelsea har nämnts. Men kul och väldigt vettigt gjort av Manchester United. Mycket tyder på att Dean Henderson är Uniteds framtida förstemålvakt.

Marcus Beijar: Otroligt välkommet och bra, givetvis. Klubben signalerat att han är den man vill satsa på och med tanke på hans säsong i Sheffield United var det givet att knyta upp honom. Jag tror inte att han hade gått någon annanstans i alla fall, men ändå.

Mikael Österdahl: Han var redan bra betald med ett långt kontrakt. Nästa kontrakt borde ha kommit först när han har bevisat att han är en Unitedmålvakt.

Adam Fröberg: Att det visar både hur mycket klubben tror på Henderson och hur dålig lönestrukturen är. Extra glädjande att det är en spelare från de egna leden.

Gustav Brinck-Larsen: Tjae, det verkade ju nödvändigt för att få Chelsea att backa undan. Samtidigt lite märkligt att man inte kunde ge Henderson ett år i A-laget utan nytt kontrakt.

Det gäller till 2025 med option för ytterligare ett år. Tankar om det?

Victor Laag: Blir han så bra som vi tror att han kan bli är det jättebra för att vi kommer att kunna behålla honom. Blir han inte den spelaren vi tror att han kan bli, så kan vi fortfarande få en helt okej övergångssumma för honom. Bra kontraktslängd helt enkelt.

Marcus Beijar: Jag blir väl aldrig riktigt klok på Uniteds kontraktslängder, men den här gången tycker jag man är helt rätt ute.

Mikael Österdahl: Det indikerar att klubben räknar med att han blir vår förstamålvakt absolut senast under säsongen 2021/22.

Adam Fröberg: Återigen ett tydligt tecken på den tro som finns på honom.

Gustav Brinck-Larsen: Bra längd, binda upp spelare man tror på i sex år är ju väldigt positivt.

120.000 pund i veckan i lön säger ryktena. Hur rimligt är det?

Victor Laag: Jag tillhör de personerna som bryr sig allra minst om löner och hur mycket en spelare är värd, bara de inte värvas och förstör en lönestruktur, lex Alexis Sanchez. Men ja, 120.000 pund är ur en etisk synpunkt alldeles för mycket såklart. Men så som fotbollen är ser det ut som en rimlig lön.

Marcus Beijar: Han är Englands landslagskeeper och ska utmana om att bli nummer ett i världens största klubb. Då ska han ha betalt därefter.

Mikael Österdahl: Lönen gör honom till en av världens bäst betalda målvakter. Det är orimligt givet hans meritlista (noll titlar, noll landskamper, noll Champions League-matcher). Dylika kontrakt är förklaringen till att vi har världens näst högsta lönekostnader med en så svag trupp.

Adam Fröberg: Ganska orimligt sett till att han endast spelat en säsong i Premier League och noll minuter för United. Lönen tar honom liksom upp till de bättre betalda i truppen och de bättre betalda målvakterna i världen. Men, presterar han som de flesta både tror och hoppas bör det inte bli något problem.

Gustav Brinck-Larsen: För mig säger den att han verkligen skall få chansen som förstemålvakt. Egentligen är den ju helt orimlig med tanke på att han inte ens debuterat för oss.

Vad är din generella åsikt om Dean Henderson som fotbollsspelare?

Victor Laag: Att han har allt för att bli en målvakt av absoluta världsklass. Han har tagit stora kliv varje år, från en av de bästa målvakterna i League One, till The Championship och till Premier League. Nästa steg är Manchester United och den absolut högsta europanivån. Det kan han nå.

Marcus Beijar: Han verkar vara en spelare som gör kloka val. Det klokaste han gjort är förstås att bli United trogen, men på det stora hela tycker jag att han gjort det mesta rätt hittills i karriären. Valt klubbar efter nivå och gått på lån framom att nöta bänk eller harva i reservlagsligan. Nu visade han också att han pallar i Premier League. Har utvecklats bra de senaste åren även om jag inte är helt såld på hans spel i luften. Än.

Mikael Österdahl: En kaxig målvakt som av allt att döma har psyket för att vakta Uniteds mål. Förstås ett stort steg kvar men jag skulle bli förvånad om han inte tar det.

Adam Fröberg: En väldigt bra målvakt som har potential att vara den bästa i ligan. Har fortsatt mer att bevisa så klart, men det ser extremt lovande ut.

Gustav Brinck-Larsen: En supertalang som jag både tror och hoppas tar över som förstemålvakt i United redan i år.

Det sägs inte rätt ut, men det verkar som att han kommer bli kvar i United säsongen som kommer. Vad tror du, konkurrerar han ut De Gea?

Victor Laag: Jag tror att han kommer gå in i säsongen som tvåa, även om jag inte tycker att det ska vara på det viset. Men han kommer som minst få de mindre cuperna på sig. Och jag tror mycket väl att Dean Henderson kan bli Uniteds målvakt i Champions League. Vi har sett det tricket testas i vissa klubbar när det är två jämnbördiga målvakter som konkurrerar med varandra.

Marcus Beijar: På sikt gör han ju det, men jag tror inte att han gör det redan den kommande säsongen. Det är klart, går David de Gea sönder eller gör bort sig mer än han gjort hittills, då lär Henderson få chansen. Då gäller det att han också tar den.

Mikael Österdahl: Om han får en ärlig chans är jag övertygad om att han gör det. Över de två senaste säsongerna har Henderson presterat bättre än De Gea. Jag är inte lika säker på att han får en ärlig chans. Solskjaer är faktiskt en ganska konservativ manager. Till skillnad från Greenwood kan inte Henderson tvinga sig in genom att imponera som inhoppare.

Adam Fröberg: Han har åtminstone möjligheten till det. Allt handlar om vilken nivå De Gra klarar av att nå upp till – och hålla. Är han fortsatt svajig ligger en förstaplats för Henderson inte långt borta.

Gustav Brinck-Larsen: Det kan han. Jag tror Solskjaer väljer att starta med De Gea i inledningen av säsongen, så får Henderson chansen i någon cupmatch. Om De Gea fortsätter vara lika svag som han var under säsongen som nyss tog slut tror jag dock att Solskjaer kommer vara modig nog att placera spanjoren på bänken till förmån för Henderson.