Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Matej Kovar klar för Swindon Town

Embed from Getty Images

En väntad transfernyhet nådde oss under fredagskvällen. Reservlagets målvakt Matej Kovar lånas ut. Swindon blir ny klubbadress för den unge tjecken.

Är det något Manchester United har så är det målvakter. Här om dagen knöt man upp Dean Henderson på ett långtidskontrakt och på fredagen kom nästa nyhet som rör målvaktsbesättningen. Matej Kovar, som ifjol vaktade reservlagets mål, lånas ut till Swindon. Uppgörelsen får sägas vara både väntad och välkommen då det dels är trångt i dörren då det kommer till burväktare i a-laget och då Kovar helt enkelt är på tok för bra för att spela med reserverna.

Kovar kom till Manchester United i januari 2018 och vaktade målet i elva matcher i reservlagsligan ifjol. Därtill blev det fyra matcher i EFL Trophy och en bänkplats borta mot Astana i Europa League (där han lika bra kunde ha spelat framom Lee Grant). På de totalt 15 matcherna höll Kovar nollan sex gånger. I Swindon, som flyttades upp till League One i sommar, kommer Kovar att coachas av Richie Wellens som har ett förflutet i Manchester United. Richie Wellens son Charlie tillhör för närvarande Uniteds juniorlag.

Vi önskar Matej Kovar lycka till den kommande säsongen!