Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Joel Pereira utlånad till Huddersfield Town

Idag har det bekräftats att Manchester Uniteds målvakt Joel Pereira blir utlånad till Huddersfield Town. Lånet gäller hela den kommande säsongen.

Huddersfields målvakt Ryan Schofield blev nyligen skadad, vilket lämnade Ben Hamer som den enda seniormålvakten i klubben. Det är väntat att Hamer kommer att inleda säsongen som förstaval.

Pereiras kontrakt med United löper ut den här säsongen. Det finns förvisso ett optionsår men det skulle förvåna om det aktiveras. Så för Pereira torde tiden i Huddersfield handla om att spela sig till en ny arbetsgivare.

Lånet till Huddersfield – som nu spelar i Championship, där de förra säsongen slutade på 18:e plats – blir Pereiras sjätte. Han var i Rochdale 2015 och hade sedan två sejourer i Portugal, varefter spel i Belgien följde. Förra säsongen spelade Pereira för Hearts i Skottland. Tyvärr har hans lånesejourer inte blivit framgångsrika, varför det nu blir en avgörande säsong för den portugisiska målvakten.

”Joel är ett väldigt intressant alternativ för oss och han passar sättet som vi vill att våra målvakter ska spela,” säger Leigh Bromby, som är ansvarig för fotbollsverksamheten i Huddersfield.

Vi önskar Joel Pereira lycka till i Huddersfield!

U23-match nu

När vi ändå är inne på Huddersfield så ska vi givetvis tipsa om att Uniteds U23 nu i eftermiddag möter deras a-lag i en träningsmatch. Det är avspark klockan 16.00 och matchen visas på MUTV, där sändningen precis har börjat. Den som inte har tillgång till MUTV kan se matchen på Huddersfields Youtubekanal.

Så här ser Uniteds startelva ut:

Joel Pereira är inte med i Huddersfields matchtrupp.